AFP: Sri Lanka polisi saldırılar hakkında 10 gün öncesinden uyarılmıştı
"Sri Lanka polis teşkilatına yabancı bir istihbarat ajansı tarafından uyarı gönderildi"
Yayınlanma :
21.04.2019 13:15


AFP'nin ulaştığı bilgiye göre yabancı bir istihbarat biriminden gelen bu bilginin ardından polis şefi Pujuth Jayasundara, Sri Lanka'nın üst düzey yetkililerine "olası saldırılarla" ilgili bir uyarı iletti. Uyarıda, "ülkenin önemli kiliselerinin intahar saldırılarında hedef alınabileceği" yazıyordu.
Jayasundara'nın Sri Lanka'nın üst düzey yetkililerine gönderdiği uyarı metni şöyle:
"Yabancı bir istihbarat ajansı NTJ'nin (Ulusal Thowheeth Cemaati) Kolombo'daki önemli kiliselere ve Hindistan Yüksek Komisyonu'na intahar saldırıları düzenlemeyi planladığını bildirdi."
Radikal İslamcı NTJ geçen sene Budist heykelleri tahrip etmekle suçlanmıştı.
Sri Lanka'da bugün 8 bombalı saldırı meydana geldi. Bu saldırıların üçünde Paskalya Bayramı için törenler düzenlenen kiliseler hedef alındı. Saldırılarda şu ana kadar 185 kişi hayatını kaybetti ve yüzlerce kişi yaralandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: