Aydın'daki ihale davasında Çerçioğlu beraat etti, iki sanığa ceza verildi

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "ihaleye fesat karıştırma" suçlamasıyla yargılandığı davada beraat ederken, danışmanı ile bir ASKİ yetkilisine hapis cezası verildi.

CHP’den AK Parti’ye geçen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu "ihaleye fesat karıştırma" suçlamasıyla yargılandığı davada beraat ederken, danışmanı ile bir ASKİ yetkilisine hapis cezası verildi.

Aydın 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, aralarında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da bulunduğu 50 sanık yargılandı. Mahkeme, Çerçioğlu'nun "ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, resmi evrakta sahtecilik ve görevi kötüye kullanma" suçlamalarından beraatine karar verdi.

Birleştirilen dosyalar

Yargılama süreci, Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından 2015'te yapılan "Danışmanlık Hizmeti Satın Alınması" ihalesi ile 2014-2016 yılları arasındaki çeşitli danışmanlık, web sitesi ve doğrudan temin işlemlerine ilişkin davaların birleştirilmesiyle yürütüldü. Dosyalar, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 23. Ceza Dairesi tarafından içerik ve sanıklar bakımından paralellik bulunduğu gerekçesiyle tek bir davada toplandı.

Sanıklara verilen cezalar

Karar kapsamında, Çerçioğlu'nun danışmanı Erkan Karaaslan'a ihaleye fesat karıştırma suçundan 5 yıl, edimin ifasına fesat karıştırmaktan 4 yıl ve resmi belgede sahtecilikten 4 yıl 6 ay olmak üzere toplam 13 yıl 6 ay hapis cezası verildi. ASKİ eski Genel Müdür Yardımcısı Nermin Canyurt ise 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Dosyadaki diğer sanıkların da belirtilen suçlardan çeşitli hapis cezaları aldığı bildirildi.

İLGİLİ HABERLER