CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol tutuklandı

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol'un da aralarında bulunduğu 10 kişi hakkında zimmet ve dolandırıcılık suçlarından tutuklama talebiyle işlem yapıldı.

Zimmet ve Dolandırıcılık İddiaları

İzmir'de, İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON AŞ üzerinden Gaziemir ilçesindeki kentsel dönüşüm projelerinde menfaat temin edildiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı. S.S. İş İnsanları Gaziemir Yapı Kooperatifi üzerinden yürütülen bu projelerde, zimmetnitelikli dolandırıcılıkresmi belgede sahtecilik ve denetim görevinin ihmali suçlamalarıyla 10 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

9 Kişi Gözaltına Alındı

Kooperatifin yeni yönetim kurulunun şikayetleri, mağdur beyanları ve bilirkişi raporları üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, 9 Nisan'da 10 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. Operasyonda 9 kişi yakalanarak gözaltına alınırken, firari bir kişinin ise yurt dışında olduğu belirlendi.

Erkol Adliyeye Sevk Edildi

Gözaltına alınanlar arasında CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da bulunuyor. İzmir İl Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Erkol ve diğer şüpheliler, sabah saatlerinde adliyeye getirildi. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, Ümit Erkol'un da dahil olduğu şüphelileri, savcılıktaki sorgularının ardından tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti.

Tutuklandı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON A.Ş. üzerinden yürütüldüğü belirtilen usulsüzlüklere ilişkin soruşturma kapsamında savcılık ifadesinin ardından tutuklama istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol’un da aralarında bulunduğu isimler tutuklandı.

İLGİLİ HABERLER