CHP İLÇE BAŞKANI UYGUR’A GÖRMEZ’DEN YANIT:

“Bize Torbalı’da nesli tükenmekte olan ender şovenistlerden olduğunu hatırlattı” “Onun milliyetçiği su kaynakları üzerinde kurşun fabrikasına ruhsat verdiği, devlet hastanesine karşı çıktığı, yıllarca okullara inşaat müsaadesi vermediği, ilçeyi İzmir’in çöplüğü yapma projesine sessiz kaldığı kadardır”
 

CHP Torbalı İlçe Başkanı ve Torbalı eski Belediye Başkanı İsmail Uygur’un, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez için “Belediye başkanı Adıyaman’dan önce Adana’ya sonra da İzmir’e gelerek Torbalı’ya yerleşmiş. Belki çocukları bile buralarda yaşamayacak. Bizim dedemiz de babamız da burada doğdu. Gidecek başka yerimiz yok. Mezar yerim bile burada olacak” şeklindeki açıklamaları büyük tepkilere neden oldu.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez,   açıklamayı ırkçı, ötekileştirici ve toplumun bir kesimine yönelik nefret duygusunu oluşturmaya yönelik  kışkırtıcı  bulduklarını  belirterek şunları söyledi “İsmail Uygur bizlere Torbalı’da nesli tükenmekte olan ender şovenistlerden olduğunu hatırlattı.  Bu ilçede yaşayan, seçen ve seçilen, üreten,çalışan vatandaşlarımız nereden gelirlerse gelsinler, hangi kentten ve bölgeden olurlarsa olsunlar kimse onlara dil uzatamaz,  kimliklerini sorgulayamaz ve bunu siyasette malzeme konusu yapamaz. Bu ırkçı, ötekileştirici ve ayrıştırıcı dili kullanan şahsın Torbalı’da Belediye Başkanlığı yapmış olması da bizi ayrıca üzmüştür.  Kendisini bu ilçede yaşayan,  ona da oy  veren Konyalı, Kütahyalı, Denizlili, Diyarbakırlı Şanlıurfalı, Ağrılı, Muşlu ve göçmen  kardeşlerimin vicdanlarına  bırakıyorum.

BU NASIL MİLLİYETÇİLİK TORBALI’NIN CİĞERİNE HANÇER SAPLADI.

 Kendisini ev sahibi, başkasını kiracı gibi gören ve “ onların çocukları burada yaşamayacaktır benim mezarım ise burada olacaktır” diyen anlayışın çocuklarına nasıl bir Torbalı bıraktığını herkesin bilmesini istediğini belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez” Ben belgelerle konuşurum. Gaziemir’de tartışmalı bir kurşun fabrikasına Torbalı’da su kaynaklarının  bulunduğu bölgede ruhsat verebilen kendisi. Öte yandan devlet hastanesi inşaatına ve okullara karşı çıkan bunu geciktiren yine kendisi.  3-4 yıl süreyle bu ilçede  okul inşaatına başlanılmadı engel  çıkaran kendisi.  Belgeler ortada  Uygur’un şovenistliği bile tartışmalı. 10  yıllık belediye başkanlığı dönemi tam bir facia, 

UYGUR’UN HALEN 2O YAKINI BİZİMLE ÇALŞIYOR.

Torbalı Belediyesinde 800 dolayında çalışanın bulunduğunu, bunlardan üniversite mezunu ve mühendislerden oluşan sadece üç kişinin  kendisine yakınlığıyla bilindiğini  belirten  başkan Görmez açıklamasını  şöyle denildi:

Uygur’un birinci derece yakınları akrabaları ile CHP’li bazı Belediye Meclis üyelerinin aile bireylerinden oluşan 20 kişi kurumumuzda çalışmaktadır. Bu çalışanlarımıza duyduğumuz saygıdan dolayı isimlerinin teşhir edilmelerine asla müsaade etmeyiz. Uygur üç  çalışanımızın adını medya vasıtasıyla politik malzeme konusu yapıyor. Bunu Torbalı halkının bilmesini istiyoruz.” 

 ÇÖKMÜŞ BİR SİSTEMİ YENİDEN AYAĞA KALDIRDIK

 Kurumsallığını yitirmiş, partizanlarca kuşatılmış, borç batağında çırpınan, uçan kuşa borcu olan bir belediyenin bugün saygın, etkin, güvenilir kimliğine yeniden kavuştuğunu vurgulayan Başkan Görmez ” Belediyemize yatırım ve işi için gelen sadece saygı görür.  Siyasi yada sosyal ayırım yapmaksızın kapım herkese açık. Belediyenin ışıkları geç saatlere kadar sönmez. Torbalı çok büyük bir değişim içinde  yaptığımız yatırımlar başta devlet hastanesi, okullar, yollar,  Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi projeleri ve diğerleri kendisini paniğe  sevk etti. Paniğe, telaşa gerek yok oturduğun yerden  bizi izle ve süreci sindirmeye çalış”

 
İLGİLİ HABERLER