Dönemin Narlıdere Emniyet Müdürü ve polis amirleri de var: Dorukhan Büyükışık'ın şüpheli ölümünde tutuklu sayısı 26 oldu!

İzmir'de 2018 yılında 'intihar' olarak kayıtlara geçen Dorukhan Büyükışık'ın ölümüyle ilgili soruşturmada firari son şüpheli de Edirne'de yakalanarak dosyada tutuklu sayısı 26'ya çıkarıldı.

Emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık'ın oğlu Dorukhan Büyükışık'ın 2018 yılında İzmir Narlıdere'deki bir inşaat şantiyesinde şüpheli şekilde hayatını kaybetmesine ilişkin yürütülen soruşturmada kritik bir gelişme yaşandı. Hakkında yakalama kararı bulunan ve olayın yaşandığı tarihte şantiyede gece bekçisi olarak çalışan İbrahim Kazmacı, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yakalandı. Kazmacı'nın tutuklanmasıyla dosyada cezaevine gönderilen şüpheli sayısı 26'ya ulaştı.

Her şey, 13 Mayıs 2018'de 26 yaşındaki Dorukhan Büyükışık'ın evinin yakınlarındaki bir şantiyede ölü bulunmasıyla başladı. Olay ilk olarak "intihar" olarak adli kayıtlara girse de, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dosyayı yeniden ele almasıyla soruşturmanın seyri tamamen değişti.

İlk aşamada, olay yerinde görevli bazı polis memurları hakkında "görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla dava açıldı. Soruşturmanın derinleşmesiyle şantiye bekçileri ve bir işçi için de "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Bu iki dosya daha sonra İzmir 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nde birleştirilerek 13 sanığın tutuksuz yargılanmasına başlandı.

Soruşturma genişledi, düğmeye basıldı

Yargılama devam ederken, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde soruşturma yeni bir boyut kazandı ve aralarında daha önce yargılanan isimlerin de olduğu 26 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 21 Mayıs'ta İzmir merkezli 9 ilde eş zamanlı bir operasyon düzenledi.

Operasyonlar neticesinde aralarında Tanyer İnşaat Firması ortakları Mehmet Münir Tanyer ve oğlu Mehmet Taylan Tanyer, dönemin Narlıdere Emniyet Müdürü İsmail Yalçın ve dönemin Narlıdere Karakol Amiri İsmail Köksal gibi isimlerin de bulunduğu 25 şüpheli yakalandı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Son şüpheli de yakalandı

Hakkında yakalama kararı bulunan ve bir süredir yurt dışında olduğu tespit edilen saha mühendisi Yiğit Aykurt ise Türkiye'ye giriş yaparken 26 Mayıs'ta jandarma ekiplerince yakalanarak tutuklandı.

Soruşturmanın son firari ismi olan ve olay tarihinde inşaatın gece bekçiliğini yapan İbrahim Kazmacı da Edirne'deki Kapıkule Sınır Kapısı'nda yakalandı. İzmir'e getirilen Kazmacı, işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İLGİLİ HABERLER