Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu soruşturması: 11 cezaevi çalışanı hakkında gözaltı kararı

Silivri Cezaevi'nde 2011'de şüpheli şekilde hayatını kaybeden eski MİT Daire Başkanı Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında 11 kişi hakkında işlem başlatıldı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Ergenekon davaları kapsamında tutuklu yargılanan ve 13 Kasım 2011 tarihinde Silivri Cezaevi'nde kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren eski Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) Dış Operasyonlar Dairesi Başkanı Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin yürüttüğü soruşturmada yeni aşamaya geçti. Savcılık, olay tarihinde cezaevinde görevli bulunan 11 şüpheli hakkında adli işlem tesis etti.

Bu sabah saatlerinde gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonda, Kozinoğlu’nun vefat ettiği tarihte Silivri Cezaevi’nde çalışan 10 cezaevi personeli gözaltına alındı. Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre, hakkında gözaltı kararı çıkarılan diğer bir şüphelinin ise yurt dışında firari olduğu tespit edildi.

Gardiyanın acil buton sesine rağmen müdahale etmediği iddia edildi

Soruşturma kapsamında elde edilen yeni bulgular, olay anındaki gelişmelere dair çarpıcı detaylar içeriyor. Dosyadaki verilere göre, Kozinoğlu’nun kaldığı koğuştan sorumlu gardiyan, mahpusun fenalaşması üzerine basılan acil çağrı butonunun sesini duyduğu halde herhangi bir yardımda bulunmadı. İddiaya göre söz konusu personel, buton sesini duyunca radyosunun sesini açarak olaya müdahale etmekten kaçındı.

Ayrıca, Kozinoğlu’nun şüpheli ölümünün ardından kısa bir süre içinde başka bir cezaevine görevlendirilen bu gardiyandan bir süre sonra haber alınamadığı da soruşturma dosyasına yansıdı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma devam ederken, gözaltına alınan 10 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

İLGİLİ HABERLER