Gazeteci Ali Çağatay'a o paylaşımı sonrası çifte suçlamayla gözaltı

Gazeteci Ali Çağatay hakkında, darp edilen İBB yöneticisi Erhan Karaal'la ilgili sosyal medya paylaşımı nedeniyle iki ayrı suçlamayla gözaltı kararı verildi.

Geçen hafta evinin önünden kaçırıldıktan sonra öldüresiye dövülen ve Tuzla'daki terk edilmiş bir fabrikada bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal, tedavi altına alınmıştı. Gazeteci Ali Çağatay, bu olaya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Söz konusu paylaşımın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Çağatay hakkında resen soruşturma başlatıldığını duyurdu. Başsavcılık, gazeteci için gözaltı talimatı verildiğini de açıkladı.

Sosyal medya paylaşımına iki ayrı suçlama

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, soruşturmanın Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümleri kapsamında "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" ve "Devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarından yürütüldüğü belirtildi.

Açıklamada, şüphelinin tespiti ve yakalanmasına yönelik işlemlerin başlatıldığı bilgisi paylaşıldı. Açıklamada ayrıca, "Cumhuriyet Başsavcılığımız, toplumun huzurunu, kamu düzenini ve vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerini hedef alan, devletin kurum ve organlarını aşağılayan eylem ve söylemlere ilişkin iddiaları titizlikle değerlendirmekte; ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli adli işlemleri kararlılıkla yürütmektedir" denildi.

İLGİLİ HABERLER