HDP İZMİR’DE KADINLAR YENİ YAŞAMDA KARARLI!

HDP’nin İzmir kadın milletvekili adayları “Görünmezi görünür kılmak için, yok sayılanı var etmek için, yönetmek değil çözmek için siyasete katılıyoruz” diyerek yeni bir yaşamı kurma yolunda İzmirli kadınlara çağrıda bulundular.
 HDP İzmir’in kadın milletvekili adayları, barış annelerinin de katıldığı bir toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı. Kahvaltılı toplantıda yapılan konuşmalarda “Savaşa karşı inadına barış” diyen kadınlar, yeni yaşamı kurma yolunda İzmirli kadınlara çağrı yaptılar.

Kadın milletvekili adaylarının tanıtımına partili kadınlar ilgi gösterirken, açış konuşmasını yapan HDP İl Eş Başkanı Dilek Aykan 7 Haziran seçimlerinin ardından HDP’ye yüksek oy çıkan il ve ilçeler başta olmak üzere tüm HDP örgütlerine karşı yürütülen saldırı ve şiddete değindi. “7 Haziran’da irademizi göstererek nasıl barajları aştıysak, 1 Kasım’da da irademizi göstereceğiz” diyen Aykan, barış ve demokrasinin kadın eliyle ilmek ilmek örüleceğine dikkat çekti.

Aykan’ın ardından HDP İzmir Milletvekili Adayı Mülkiye Birtane bir konuşma yaptı. Kendini tanıtarak konuşmasına başlayan Birtane, 1 Kasım’ın aynı zamanda Dünya Kobane Günü olduğuna vurgu yaptı ve “Kobane düştü düşecek diyenleri 7 Haziran’da nasıl yenilgiye uğrattıysak, 1 Kasım’da da aynı sonucu alacağız” ifadesini kullandı. Doğu’da ateş altında ve sokağa çıkma yasaklarına karşı yaşamlarını sürdürenlerin direnişlerine de dikkat çeken Mülkiye Birtane “Ne olursa olsun biz savaşa karşı barış diyeceğiz. Savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı barış diye haykıracağız” dedi.

Toplantı, milletvekili adayları Semra Uzunok, Derya Öz, Latife Canan Kaplan, Gülistan Kılıç Koçyiğin ve Nazlı Masatçı’nın kendilerini tanıtmaları ile sona erdi. 

 

 
İLGİLİ HABERLER