İBB şirketine 'fesat' baskını: 6 ilde 57 kişi gözaltında

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Boğaziçi Tesis Yönetim Hizmetleri'ne yönelik ihaleye fesat soruşturmasında, aralarında yöneticilerin de olduğu 57 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Boğaziçi Tesis Yönetim Hizmetleri'ne yönelik ihaleye fesat soruşturmasında, aralarında yöneticilerin de olduğu 57 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı Boğaziçi Tesis Yönetim Hizmetleri A.Ş. hakkında "ihaleye fesat karıştırma" iddiasıyla geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 57 şüpheli yakalandı.

İstanbul merkezli operasyonun düğmesine sabah saatlerinde basıldı. Ekipler, İstanbul'un yanı sıra Adana, Bursa, Diyarbakır, Konya ve Yalova'da önceden belirlenen adreslere eş zamanlı olarak girdi.

Soruşturmanın odağında mevzuata aykırı işlemler var

Başsavcılığın yürüttüğü soruşturma dosyasına göre, İBB iştirakinin düzenlediği bazı ihalelerin şüpheli kişiler tarafından organize edildiği iddia ediliyor. Dosyada, bu süreçte mevzuata aykırı usulsüzlükler yapıldığı ve kamu zararına yol açıldığı değerlendirmesi yer alıyor.

Gözaltına alınan 57 kişi arasında şirketin mevcut ve eski üst düzey yöneticileri de bulunuyor. Aralarında Genel Müdür Ethem Pişkin, Genel Müdür Sema Akça Oflas, Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Mansur Güneş, Mehmet Alkanalka ve Tolga Volkan Aslan gibi kritik isimlerin de olduğu öğrenildi.

Operasyon kapsamında, ihaleleri kazanan bazı özel firma yetkililerinin de gözaltına alındığı bildirildi.

İLGİLİ HABERLER