Milli Savunma Bakanlığı (MSB), ağustos, eylül ve ekim 2026 celp dönemlerinde silah altına alınacak yükümlülerin sınıflandırma sonuçlarını açıkladı. Bakanlığın yazılı açıklamasına göre, sonuçlar Sınıflandırma Kurulu huzurunda kesinleştirildi ve e-Devlet sistemi ile askerlik şubeleri üzerinden erişime sunuldu.
Bakanlık, sınıflandırma işlemi tamamlanan yükümlülerin yeniden bir değerlendirmeye tabi tutulmayacağının altını çizdi. Buna karşın, daha önce yedek subay ya da yedek astsubay adayı olarak belirlenmesine rağmen mazeretsiz şekilde bakaya kalanların, ilgili kanun gereğince er statüsünde askere sevk edileceği bildirildi.
Yedek Subay Statüsü Düşenlere Er Sevki
MSB'nin paylaştığı sevk takvimi, yükümlülerin birliklerine katılım tarihlerini netleştirdi. Buna göre yedek subay ve yedek astsubay adayları ile birinci grup erler 6 Ağustos'ta, ikinci grup erler 3 Eylül'de, üçüncü grup erler ise 1 Ekim 2026 tarihinde birliklerine teslim olacak.
Üç Ayrı Celp Dönemi için Tarihler Netleşti
Askerlik yükümlülerinin sevk belgelerini, belirtilen teslim tarihlerinden önce e-Devlet platformu aracılığıyla temin edebilecekleri duyuruldu. Ayrıca aynı bilgilere Milli Savunma Bakanlığının resmi mobil uygulaması MSB Mobil üzerinden de ulaşılabileceği kaydedildi. Bakanlık, yükümlülere sevk tarihlerini dikkatle takip etmeleri ve tüm işlemlerini ilan edilen takvim doğrultusunda tamamlamaları yönünde hatırlatmada bulundu.