AK Parti'de farklı kanatlardan Erdoğan'a yönelik çağrılar yükseliyor

Farklı medya gruplarından yazarlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenirken, AK Parti içerisindeki hizip mücadelesinin parti örgütünü zayıflattığı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu AK Parti teşkilatlarına yönelik yaptığı konuşmalarda partinin önemine ve CHP'nin durumuna değindi. Bu konuşmaların, parti örgütünün siyasi bir yenilgiyi kabullendiği ve sahada aktif olma motivasyonunu yitirdiği bir dönemde yapıldığı kaydediliyor. Parti tabanındaki boşluğun farklı güç odakları tarafından doldurulmaya başlandığı ifade ediliyor.

Yeni Akit gazetesi yazarı İdris Günaydın, dün yayımlanan yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi. Günaydın, "Doğruları söyleme zamanı geldi," ifadesini kullanarak, "Konuşmalarınız önemli ama eskisi kadar heyecan vermiyor. Çünkü sadece konuşmak, ağrıyan dişi iyileştirmez. Bizler çare ummakla çaresizlik arasında kaldık," değerlendirmesini yaptı. Yazar, parti tabanının ancak daha İslamcı bir çizgiyle harekete geçeceğini savundu.

Merkezdeki güç mücadelesi

Yaklaşık bir ay önce ise Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik olarak, "Marjinal gruplara değil, bize ihtiyacınız var," şeklinde bir çağrıda bulunmuştu. Bu durumun, parti içinde radikal ve ana akım temsilcileri olarak tanımlanan iki farklı kanadın Erdoğan üzerinde etki kurma çabasını gösterdiği belirtiliyor.

Merkezdeki ekipler arasındaki anlaşmazlıklara örnek olarak Tamar Tanrıyar olayı gösteriliyor. Tanrıyar hakkında, Turkuaz Medya aleyhine yaptığı bir sosyal medya yayınının ardından soruşturma başlatılarak gözaltı kararı verildi.

Savcılığın kendisinin teslim olduğunu belirttiği Tanrıyar, ifade işlemleri tamamlandıktan kısa bir süre sonra serbest bırakıldı. Bu durum, iktidar merkezindeki bir grubun hesap sorma talebine karşın, yargıda daha etkili olan diğer bir grubun serbest kalmasını sağladığı şeklinde yorumlandı.

Parti örgütündeki zayıflama

Pazartesi günü itibarıyla medyada yer alan gelişmelerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hafta sonu verdiği birlik mesajlarıyla çeliştiği belirtiliyor. AK Parti yönetimi tarafından "durum kontrol altında" mesajı verilse de parti içindeki ayrışmanın derinleştiği kaydediliyor.

Nefes gazetesi yazarı Nuray Babacan'ın kulis haberine göre, AK Parti kurmaylarının Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili beklentilerinin gerçekleşmediği bildirildi. Haberde, muhalefetin iktidarın yönlendirdiği krizden güçlenerek çıkabileceğine dair işaretler olduğu aktarıldı.

Tepedeki mücadelenin sertleşmesiyle parti örgütünün zayıfladığı, örgüt zayıfladıkça da hiziplerin güçlendiği ifade ediliyor. AK Parti siyasetinin halkla bağının zayıfladığı ve parti içi odakların merkezi siyasette pozisyon kazanma mücadelesine girdiği gözlemleniyor.

İLGİLİ HABERLER