Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılarak Adalet ve Kalkınma Partisi’ne katıldı. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rozet taktığı Çerkez, kararını sosyal medya üzerinden duyurdu.
Yaptığı paylaşımda Erdoğan’ın yanı sıra AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir ve AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Fatih Sırmacı’ya teşekkür eden Çerkez, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“40 yıl boyunca devletime ve milletime hizmet etmiş biri olarak; Bugün de tek gayem; seçim öncesinde Çekmeköylü hemşehrilerimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek, ilçemize daha güçlü projeler kazandırmak ve kalıcı eserler bırakmaktır. Yaptığım değerlendirmeler sonucunda AK Parti saflarına katılma kararı aldım. Bu süreçte bizlere yakın ilgi ve destek gösteren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, İl Başkanımız Sayın Abdullah Özdemir’e ve İlçe Başkanımız Sayın Fatih Sırmacı’ya gönülden teşekkür ediyorum.”
Çerkez, ilçenin ulaşım sorununa da değinerek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çekmeköy’ümüz için bekleyen projeleri birer birer hayata geçireceğiz. Bunun ilk adımı da Çekmeköy ilçemizde trafik ve ulaşım sorununu büyük ölçüde hafifletecek ‘Yeşil Yol Projesi’ olacak. Projemizin ilçemize hayırlı olmasını diliyor, bugüne kadar desteğini esirgemeyen tüm komşularımıza teşekkür ediyorum.”
Orhan Çerkez’in “Vira bismillah” notuyla yaptığı söz konusu paylaşımı yorumlara kapatması ise dikkat çekti.