Sosyal ağ Facebook’un geçen hafta açıkladığı 2018 yılı ikinci çeyrek sonuçlarının ardından gelen hisselerindeki çöküşü, ABD borsalarının tarihindeki en büyük günlük kayıp olarak kayıtlara geçti. Bir günde piyasa değeri 120 milyar dolar eriyen Facebook, bu kayıpla ABD borsalarındaki 18 yıllık rekoru da alt üst etti.
Facebook’un kullanıcı sayısındaki artışın yavaşladığı ve bu yılın geri kalan çeyreklerinde gelir büyümesinin de azalacağının ortaya çıkmasının etkisiyle , 26 Temmuz 2018’de sosyal ağın NASDAQ Endeksi’nde işlem gören hisseleri bir günde yüzde 20’leri aşan oranda düşmüştü. Bu sert satış dalgasıyla birlikte Facebook’un piyasa değeri bir günde 628 milyar dolardan, 508 milyar dolara gerilemişti.
Ardında gelen günlerde de düşüşe devam eden Facebook’un piyasa değeri 30 Temmuz 2018 itibariyle ise 500 milyar doların da altına gerileyerek, 495 milyar dolara kadar indi. Böylece Facebook’un yaşadığı 120 milyar dolarlık kayıp, geçmişi 1792 yılına dayanan Wall Street’te tarihin en büyük günlük düşüşü olarak kayıtlara geçmiş oldu.
YENİ DOTCOM BALONU MU?
Bundan önce ABD borsalarındaki en büyük günlük kaybı, 22 Eylül 2000 tarihinde Intel yaşamış, şirketin piyasa değeri bir günde 90 milyar dolar birden düşmüştü. Aynı yılın 3 Nisan tarihinde de yine bir başka teknoloji devi Microsoft’un piyasa değeri sadece bir günde 80 milyar dolar erimişti.
Borsada tarihi düşüş rekoru Facebook'tan geldi
Facebook’un 26 Temmuz 2018’de yaşadığı 120 milyar dolarlık düşüş, geçmişi 1792 yılına kadar giden ABD borsalarında en yüksek günlük değer kaybı olarak kayıtlara geçti. Şimdi herkes “Yeni dotcom balonu da sönüyor mu?” sorusunu soruyor. 26 Temmuz 2018’de sosyal ağın NASDAQ Endeksi’nde işlem gören hisseleri bir günde yüzde 20’leri aşan oranda düşmüştü. Bu sert satış dalgasıyla birlikte Facebook’un piyasa değeri bir günde 628 milyar dolardan, 508 milyar dolara gerilemişti
İLGİLİ HABERLER