Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Eylül ayında avukatları ve parti yöneticileri tarafından aktifleştirilen Twitter hesabı üzerinden, mesajlar gönderdi.
Demirtaş’ın mesajı şöyle:
Özlemleri ile birlikte dayanışma duygularını gönderen herkese teşekkürlerimi ve selamlarımı iletiyorum. Bütün baskı politikaları dayanışmayla boşa çıkacaktır. Biz de içeriden, sizlerin bu duruşuna layık olmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Elbette özlem karşılıklıdır. Onurlu bir buluşmaya ulaşıncaya dek direnmeye devam edeceğiz.
Cezaevindeki koğuşunda ‘tweet araması’ yapılmıştı
Avukatları ve parti yöneticileri aracılığıyla aktifleştirilen Twitter hesabından bazı paylaşımlar yapılması üzerine HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın cezaevindeki koğuşunda ‘rutin dışı arama’ yapılmıştı.
Eylül ayında yapılan aramaya dair Demirtaş’ın Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “Odada twit bulunamadı doğal olarak. Çay için kettle vardı sadece, ondan da twit atılamayacağına kanaat getirildi” denilmişti.
Demirtaş’tan Yeni Tweetler ile 'Dışarıya' Mesaj
HDP’nin tutuklu eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, geçtiğimiz aylarda aktifleştirilen Twitter hesabı üzerinden, “Onurlu bir buluşmaya ulaşıncaya dek direnmeye devam edeceğiz” mesajı paylaştı.
İLGİLİ HABERLER