Devlet Bahçeli'den Diyarbakır mesajı: Seçimleri değil gelecek nesilleri düşüneceğiz

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Diyarbakır'da yapılan kongresinde Hasan Özcoşkun il başkanı seçilirken, Genel Başkan Devlet Bahçeli gönderdiği mesajda "Terörsüz Türkiye" vizyonuna dikkat çekti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır İl Başkanlığı'nın 15. Olağan Kongresi, Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kongreye tek aday olarak katılan Hasan Özcoşkun, MHP'nin yeni Diyarbakır İl Başkanı oldu.

Kongrede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gönderdiği mesaj okundu. Bahçeli, "Terörsüz Türkiye" vizyonunun yalnızca bir güvenlik meselesi olmadığını, aynı zamanda kardeşliğin ve milli birliğin güçlenmesi açısından tarihi bir öneme sahip olduğunu belirtti. Bahçeli, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin ikinci asrını Türk milletinin asrı yapmak, devletimizi her alanda daha güçlü kılmak, milletimizin refahını arttırmak ortak ülkümüzdür. Bu kapsamda 'Terörsüz Türkiye' vizyonu sadece güvenlik meselesi olmanın ötesinde; kardeşliğimizin güçlenmesi, milli birlik ve dayanışmamızın tahkim edilmesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir. Siyasi tarihimiz boyunca olduğu gibi oy kaygısıyla değil, vatan sevdasıyla hareket edeceğiz. Gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşüneceğiz.”

Bahçeli, mesajının devamında teşkilatın önemine vurgu yaparak, “Bölgesel ve küresel gelişmeler dikkatle takip edildiğinde Milliyetçi Hareket Partisinin haklılığı tartışmasız görülecektir. Bin yıllık kardeşliğimizi referans alıp milli birliğimizi ve duruşumuzu koruyacak, Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle sarsılmaz birlik ve bütünlüğünü nesiller boyu muhafaza edeceğiz. Asıl olan, mensubu olmaktan şeref duyduğumuz milliyetçi Ülkücü Hareket'e sadakatle hizmet etmektir. Bu duygu ve düşüncelerle kongremizde sorumluluk üstlenen dava arkadaşlarıma başarılar diliyor; görev alsın veya almasın Milliyetçi Hareket Partisi'ne, kutlu davamıza emek veren, alın teri döken, fedakarlık gösteren her bir ülküdaşımı gönülden tebrik ediyorum" dedi.

Yeni il başkanı Özcoşkun'dan birlik mesajı

Görevi devralan MHP Diyarbakır İl Başkanı Hasan Özcoşkun, yaptığı konuşmada birleştirici olacaklarını belirterek şunları söyledi:

"Bugün burada yalnızca bir kongre gerçekleştirmek için toplanmadık. Partimizin Diyarbakır’daki iradesini daha da güçlendirmek için bir aradayız. Liderimizin ve teşkilatımızın emrinde, davamızın hizmetindeyiz. Bu görev bizim için makam değil, emanettir. Bizim meselemiz koltuk değil, davadır. Bizim meselemiz şahıslar değil, teşkilattır. Diyarbakır; tarihiyle, kültürüyle, kardeşliğiyle Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biridir. Biz bu şehirde ayrıştıran değil, birleştiren olacağız. Diyarbakır’ın huzuru, Türkiye’nin huzurudur. Diyarbakır’da Milliyetçi Hareket Partisi'ni daha güçlü noktaya taşıyacağız."

Kongrede söz alan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu ise, "Diyarbakır bizim baş tacımızdır. Diyarbakır iradesini, değerlerini, barışa dair ümitlerini bizim ellerimize teslim etmiştir. Diyarbakır, Lider Devlet Bahçeli'nin vizyonuna inanmış ve güvenmiştir. Diyarbakır inandığı Devlet Bahçeli'nin ardında Diyarbakır surları gibi dimdik durmuştur. Günün sonunda liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'nin mimarı olduğu 'Terörsüz Türkiye' süreci tüm bölgeye, tüm beşeriyete umut oldu. Terörsüz Türkiye iradesi, Türk milletinin ayağındaki zincirleri kırıp atmasıdır" diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER