Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Stratejik Teknoloji İnsan Kaynağı Programı kapsamında bilim ve teknoloji alanında yeni bir insan kaynağı hamlesi başlatıldığını bildirdi. Sanal medya hesabından yapılan paylaşımda, ülkenin bilim ve teknoloji yolculuğunda güçlü bir adım atıldığı vurgulandı.
Programın ilk etabında yapay zeka, siber güvenlik, çip teknolojileri ve ileri bilgisayar sistemleri gibi kritik alanlara odaklanılacak. Seçilen 550 doktora öğrencisi, 20 araştırma üniversitesinde eğitim görececek. Bu süreçte merkezi sınav yöntemi uygulanarak adaylar belirlenecek.
Beş yılda üç bin araştırmacı ekosisteme kazandırılacak
Projenin hedefleri arasında uzun vadeli bir kapasite artışı da bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, beş yıllık sürecin sonunda yaklaşık 3 bin genç araştırmacının Türkiye'nin bilim ve teknoloji ekosistemine dahil edileceğini belirtti.
Erdoğan paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Türkiye Yüzyılı’nı bilimin, teknolojinin ve gençlerimizin gücüyle inşa edeceğiz. Geleceğin teknolojilerini geliştiren, üreten ve dünyaya sunan güçlü, müreffeh ve tam bağımsız bir Türkiye için çalışmayı sürdüreceğiz.”