Esenyurt'ta rüşvet kasaları boş dairede bulundu

Küçükçekmece'deki kiralık evdeki iki çelik kasadan yüksek miktarda döviz ele geçirildi, Başkan Yardımcısı Yusuf Ulutaş'ın annesi ve kuzeni gözaltına alındı.

İstanbul Esenyurt Belediyesi'nde CHP'li Ahmet Özer'in görevden alınmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında yürütülen operasyonlarda, rüşvet ağına ilişkin kritik delillere ulaşıldı. Soruşturma çerçevesinde daha önce tutuklanan 9 kişi arasında yer alan Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Ulutaş ile Park ve Bahçeler Müdürü İbrahim Doğancıoğlu'nun rüşvet çarkındaki rolleri detaylandı. Doğancıoğlu'nun, Ulutaş'ın talimatlarıyla hareket ederek paraların saklanması için özel bir yöntem izlediği belirlendi.

Park ve Bahçeler Müdürü İbrahim Doğancıoğlu, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak amacıyla savcılığa sunduğu yeni ifadesinde çarpıcı itiraflarda bulundu. Doğancıoğlu, Ulutaş'ın isteği doğrultusunda Küçükçekmece'de bir arkadaşının üzerine daire kiraladığını ve söz konusu adrese yine talimat üzerine iki çelik kasa yerleştirdiğini aktardı. Bu ifadeler üzerine emniyet güçleri belirlenen adrese operasyon düzenledi. İçerisinde hiçbir eşya bulunmayan tamamen boş dairede arama yapan ekipler, Doğancıoğlu’nun bahsettiği iki siyah çelik kasayı buldu.

Ekipler evdeyken Ulutaş’ın annesi Ayşe Ulutaş ile kuzeni Mustafa Zahit Seval, ellerindeki iki boş valiz ve daire anahtarıyla eve giriş yaptı. Gözaltına alınan iki kişideki anahtarlarla açılan kasalardan yüksek miktarda Euro ve dolar çıktı.

İLGİLİ HABERLER