Güzelbahçe soruşturmasında Başkan Günay'ın yakınları serbest bırakıldı

Güzelbahçe Belediyesine yönelik rüşvet ve irtikap soruşturmasında gözaltına alınan tutuklu Belediye Başkanı Mustafa Günay'ın üç yakını emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının Güzelbahçe Belediyesinde yürüttüğü ve 26 Mayıs 2026'da ilk dalgası gerçekleştirilen soruşturmada MASAK verileri üzerinden yapılan analizler sonucunda yedi şüpheli daha belirlendi. Şüphelilerden birinin tutuklu olduğu bildirilirken 14 Temmuz 2026'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda Mustafa Günay'ın oğlu Ahmet Günay, gelini İmran Kübra Günay ve kardeşi Hüseyin Günay gözaltına alındı.

"Biz hesap vermekten korkmuyoruz"

Soruşturma kapsamında iki şüphelinin firari olduğu ve yakalama çalışmalarının sürdüğü kaydedildi. Gözaltındaki üç ismin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Konuyla ilgili Çağatay Güç şunları söyledi:

"Güzelbahçe Belediye Başkanımız Mustafa Günay'ın ailesine yönelik gerçekleştirilen, hukuki dayanağı olmayan bu süreci kabul etmiyoruz. Başkanımızın dürüstlüğünü ve çalışkanlığını tüm Güzelbahçe halkı bilirken, iki haftada bir tekrarlanan ve sistematik hâle gelen bu vicdan sızlatan operasyonlar, yalnızca bir aileyi değil, adalet duygusunu ve toplumsal refahı da hedef almaktadır. Az önce Başkanımız Mustafa Günay'ın ailesi serbest bırakıldı. Bu karar sevindirici olsa da yargının Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanlarımızı ve ailelerini hedef aldığını, yıprattığını bizler gibi halkımız da görüyor. Biz hesap vermekten korkmuyoruz ancak ne bu siyasi operasyonlardan ne de mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Hukuksuzluk karşısında geri adım atmayacak, adalet ve demokrasi mücadelemizi bu kara düzene karşı kararlılıkla sürdüreceğiz."

Başkan Günay tutuklanarak görevden uzaklaştırıldı

Savcılık "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve örgüte üye olma, rüşvet, görevi kötüye kullanma ve imar kirliliğine neden olma" suçlarından yedi kişi hakkında gözaltı kararı vermişti. Bu kapsamda Günay'ın eşi Nermin Günay ile eski Güzelbahçe Belediye Başkanı Özden Mustafa İnce'nin de aralarında bulunduğu beş kişi gözaltına alınmıştı.

Mustafa Günay ile İmar ve Şehircilik Müdürü Özgür Bayraktar çıkarıldıkları nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. İçişleri Bakanlığı 27 Mayıs'ta yaptığı açıklamada Günay'ın "geçici bir tedbir olarak" görevden uzaklaştırıldığını duyurdu. Diğer isimler hakkında ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılma kararı verildi.

İLGİLİ HABERLER