HDP'li Vekil Serbest Bırakıldı

Dün gözaltına alınan HDP Milletvekili Mehmet Ali Aslan, serbest bırakıldı. Aslan’ın gözaltı gerekçesinin ise 2016 yılında düzenlenen bir yürüyüşte kaldırımda değil de yolda yürümesi olduğu öğrenildi.
Dün Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, serbest bırakıldı.

Aslan, Kuveyt’te düzenlenecek “Arap-Türk İlişkileri Konferansına” katılmak için dün akşam saatlerinde havalimanına giderken gözaltına alınmıştı.

“2911 sayılı Toplantı Yürüyüşler Kanununa Muhalefet” iddiasıyla Batman Asliye Ceza Mahkemesi tarafından açılan davada kapsamında gözaltına alınan Aslan, gece saatlerinde Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’ne götürüldü.

SEGBİS ile ifadesi alınan Aslan, daha sonra serbest bırakıldı.

Gözaltı gerekçesi: Kaldırım yerine yolda yürümesi

HDP’li Aslan’ın Batman’da 2016 yılında düzenlenen bir yürüyüşte kaldırımda değil de yolda yürüdüğü gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.

10 vekil tutuklu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da dahil, partinin bir diğer eş genel başkanı Figen Yüksekdağ ile Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Grup Başkanvekili İdris Baluken, Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Muş Milletvekili Burcu Çelik ve  Şırnak Milletvekili Ferhat Encü tutuklu bulunuyor.
İLGİLİ HABERLER