İçişleri Bakanlığı 15 Temmuz genelgesi ile anma programlarının çerçevesini çizdi

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine gönderdiği genelgeyle "İrade Bizim, Zafer Bizim!" temalı 15 Temmuz anma programlarının usul ve esaslarını belirledi.

İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliklerine ilişkin bir genelge yayımladı. Bakan Mustafa Çiftçi imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen metinde, düzenlenecek programların ana hatları ve uyulması gereken kurallar sıralandı.

Şehit yakınları ve gazilere vefa gösterilecek

Genelgeye göre, 10-15 Temmuz tarihleri arasında şehit kabirleri ziyaret edilecek. Ziyaretler sırasında müftüler ve din görevlileri Kur'an-ı Kerim okuyacak ve dua edecek. Ayrıca şehit aileleri ve gaziler için yemek programları organize edilecek.

"İrade Bizim, Zafer Bizim!"

Etkinliklerde ana tema olarak "İrade Bizim, Zafer Bizim!" sloganına bağlı kalınacak. Kullanılacak tüm görsel ve dijital içeriklerin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın kurumsal platformundan temin edilmesi istendi. Geçmiş yıllardaki çalışmaların tekrarı yerine daha geniş kitlelere ulaşacak yenilikçi projelere öncelik verileceği belirtildi.

Genelge uyarınca, 14 Temmuz akşamından itibaren tüm kamu kurum ve kuruluşları Türk bayraklarıyla donatılacak. 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece yarısı saat 00.13’te ise bütün camilerde sela okunacak. 15 Temmuz günü saat 20.00’de başlayacak etkinliklere şehit yakınları, gaziler, sivil toplum kuruluşları ve kamu temsilcilerinin katılımı sağlanacak.

İLGİLİ HABERLER