İŞKUR ve EBSO iş birliğiyle istihdam destekleri anlatıldı

İzmir’de İŞKUR Aktif İşgücü Hizmetleri ve İstihdam Destekleri Eğitim Programı Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıda İŞKUR’un aktif işgücü programları, istihdam teşvikleri ve sanayiye yönelik destek mekanizmaları iş dünyasına anlatıldı.

İŞKUR İzmir İl Müdürlüğü ile Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) iş birliğinde “İŞKUR Aktif İşgücü Hizmetleri ve İstihdam Destekleri Eğitim Programı Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Yoğun katılımla düzenlenen etkinlik, İŞKUR İzmir İl Müdürü Şeref Aktaş ve EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Ateş İlyas Demirkalkan’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Toplantıda, iş dünyasına yönelik güncel İŞKUR istihdam teşvikleri, işletmelerin nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamaya yönelik aktif işgücü programları ve sanayicilere sunulan destek mekanizmaları ele alındı.

Programda konuşan İŞKUR İzmir İl Müdürü Şeref Aktaş, kurumun temel hedefinin iş arayanlarla işverenleri doğru şekilde buluşturmak olduğunu belirtti. Aktaş, iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun nitelikli istihdamın artırılması için çeşitli programların sürdüğünü ifade etti.
PROGRAMDAN 15 BİN KİŞİ YARARLANDI
Programın istihdama katkıları üzerine konuşan Aktaş, “Sayın Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kıymetli İşverenlerimiz, Değerli Konuklar, Sizleri şahsım ve kurumum adına saygıyla selamlıyorum. İŞKUR olarak temel hedefimiz; iş arayan ile işvereni en doğru şekilde buluşturmak, iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun nitelikli iş gücü yetiştirmek ve istihdamı destekleyen mekanizmaları etkin biçimde kullanmaktır.
Bu kapsamda, ilimizde 2026 yılının ilk 5 ayında özel sektör firmalarından alınan 49 bin 252 açık iş talebine 188 bin 580 kişi yönlendirilmiş ve bu yönlendirmeler neticesinde 35 bin 384 vatandaşımızın istihdam edilmesine aracılık edilmiştir. Öte yandan, nitelikli işgücü yetiştirilmesine yönelik yürüttüğümüz aktif işgücü programlarından 2026 yılı içerisinde 15 bin 571 vatandaşımız yararlanmıştır. Elde ettiğimiz bu sonuçlar, kamu ve özel sektörün ortak hedefler doğrultusunda hareket ettiğinde ne kadar önemli kazanımlar elde edilebildiğinin göstergesidir. İstihdamın artırılması, nitelikli iş gücünün geliştirilmesi ve üretimin güçlendirilmesinde siz değerli işverenlerimizi en önemli paydaşlarımız olarak görüyoruz. Bugünkü toplantımızda uzman arkadaşlarımız tarafından aktif işgücü programları, istihdam teşvikleri ve işverenlerimize sunduğumuz destekler hakkında detaylı bilgiler paylaşılacaktır. Bu desteklerden daha fazla işletmemizin yararlanmasını ve istihdama daha güçlü katkılar sunmasını temenni ediyoruz. Bu vesileyle, başta Ege Bölgesi Sanayi Odamız olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, toplantımızın iş dünyamız ve ilimiz adına hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER