İstanbul Maltepe'de kaçırıldıktan sonra işkence gören İBB Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal'dan 500 kilo altın istedikleri iddia edilen 12 şüpheli adliyeye sevk edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal'ın dört gün önce evinin önünden kaçırılmasıyla ilgili soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. Polis ekiplerinin operasyonuyla kurtarılan Karaal'ın kaçırılmasına ilişkin gözaltına alınan ikisi kadın 12 şüphelinin Asayiş Şube Müdürlüğündeki sorguları tamamlandı. Şüpheliler, sabah saatlerinde Çevik Kuvvet ekipleri eşliğinde Anadolu Adliyesi'ne gönderildi.
Hastanede tedavisi süren Erhan Karaal, Gasp Büro Amirliği ekiplerine verdiği ifadede kaçırılma anını anlattı. Karaal, "Kayınvalidemin evine gittim, bu süre zarfında hiç takip edildiğimi hissetmedim. Evime geri döndüğümde ikametimin önünde bir şahıs önümü kesti ve arkamdan da birkaç kişi geldi. Bu kişiler bana polis olduklarını ve beni Vatan Emniyet'e götüreceklerini söyleyerek zorla araç içerisine soktular" dedi.
Araç içinde başının zorla bacaklarının arasına bastırıldığını belirten Karaal, "Beni bir süre götürdükten sonra aracın yanına sıfıra sıfır bir araç yanaştırıp beni o araca taşıdılar. Beni bir süre gezdirdikten sonra yine bir aracı sıfıra sıfır yanaştırarak beni o araca taşıdılar. İki kez Avrasya Tüneli'nden geçtik. Ben geçtiğimizi teypten gelen sesli anons sayesinde öğrendim" diye konuştu.
"Kasa olduğumu söyleyerek 500 kilo altın istediler"
Karaal, götürüldüğü ilk adreste sarnıç benzeri bir yerde 7-8 kişi tarafından sopalarla dövüldüğünü söyledi. Şüphelilerin kendisine, "Eski İBB müdürü Serdal Taşkın'ın ve Ekrem İmamoğlu’nun kasası olduğunu" söyleyerek önce 300, sonra ise 500 kilo altın talep ettiklerini belirtti. Karaal, "Bende böyle bir miktarda altın olmadığını söylediğimde inanmayarak beni sürekli dövdüler. Serdal Taşkın’ın Erzincan‘da sakladığı 500 kilo altını vereceksin diyerek dövmeye devam ettiler" ifadelerini kullandı.
"Tırnaklarımı çekip sopa ve demirlerle beni dövmeye devam ettiler"
İşkencenin devam ettiğini aktaran Karaal, daha sonra lağım gibi bir yere götürüldüğünü ve orada da dövülmeye devam edildiğini söyledi. Karaal, "Orada gözlerimi ve ellerimi bağlayarak bir aracın bagajına koydular ve beni polislerin bulduğu yere götürdüler. Orada sürekli başımda iki kişi bekliyordu. Benim tırnaklarımı çekip sopa ve demirlerle beni dövmeye devam ettiler" dedi. Karaal ayrıca, şüphelilerin kendi aralarındaki konuşmalardan kendisini öldürmeye hazırlandıklarını anladığını da ekledi.
Polis ekiplerinin yürüttüğü soruşturmada, şüphelilerin talimatı yurt dışından aldıkları tespit edildi. Emniyet güçlerinin, olayla bağlantılı firari kişileri yakalamak için operasyonları devam ediyor.
Operasyonda Karaal'ın başında beklerken yakalanan şüpheli İ.A. ise ifadesinde, "Beni Balıkesir’den çağırdılar. Gelince önce bir bungalov evde ardından başka bir evde kaldım. Daha sonra gelen talimat üzerine yanıma yemek ve su alarak mağdurun tutulduğu yere gittim. Orada beklerken polisler gelip beni yakaladı" dedi.