Karşıyaka Belediyesi'nden çöp sorununa açıklama

Belediye, yer altı konteynerlerini boşaltan özel araçların teslimatındaki gecikmeyi sorunların ana nedeni olarak gösterirken 17 yeni kamyon ve yüzlerce konteyner devreye alındığını duyurdu.

Karşıyaka Belediyesi, ilçede yaşanan çöp toplama aksaklıklarına ilişkin teknik ve idari süreçleri içeren bir açıklama yayımladı. Kurum, sorunun temelinde belediyeden kaynaklanmayan teslimat gecikmelerinin yattığını belirterek, geçiş sürecindeki sancıları kabul etti.

Açıklamada, temizlik altyapısını dönüştürme çalışmaları kapsamında dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla 17 yeni çöp kamyonunun hizmete alındığı belirtildi. Bu araçlarla galvaniz çöp kutularının boşaltımında sürdürülebilir bir sistemin kurulduğu ifade edildi.

Yaşanan sıkıntının başlıca sebebi olarak ise Çok Amaçlı Çöp Araçlarının (ÇAÇA) teminindeki aksamalar gösterildi. Resmi bağış yoluyla belediyeye kazandırılması planlanan bu araçların teslimatının gecikmesi ve öngörülen ihaleye katılım olmaması, mevcut tıkanıklığın nedenleri arasında sıralandı.

Karşıyaka Belediyesi konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Karşıyaka Belediyesi olarak ilçe genelinde baş gösteren ve vatandaşlarımızın haklı tepkisine yol açan çöp sorununun bilincindeyiz. Konunun teknik boyutuna geçmeden önce şunu söylemek isteriz: Çöp konusunda kalıcı çözümler üretmek adına, sistemi dönüştürücü adımlar atıyoruz. Ve bu geçiş sürecinin sancılarını yaşıyoruz!”

Belediye, alternatif çözüm olarak Devlet Malzeme Ofisi aracılığıyla sipariş edilen konteynerlerin bir kısmını bölgeye yerleştirdi. 278 adet 800 litrelik galvaniz ve 250 adet 1100 litrelik plastik konteyner teslim alınarak uygun noktalara konuldu. Kalan konteynerlerin de gelmesiyle tüm bölgelerdeki eksikliklerin giderileceği bildirildi.

Çaça araçlarının teslimat takvimi netleşti

Hibe edilen iki Çok Amaçlı Çöp Aracından biri belediye envanterine girdi. Diğer aracın ekim ayı sonuna kadar hizmete başlaması bekleniyor. Ayrıca belediye tarafından satın alınması planlanan iki yeni ÇAÇA için işlemlerin son aşamaya geldiği kaydedildi.

Mevcut hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonlarıyla konteynerlerden çöp alımının düzenli şekilde sürdüğü vurgulandı. Karşıyaka Belediyesi, araç kapasitesini artırmaya ve altyapıyı yenilemeye devam edeceğini belirterek vatandaşlardan anlayış istedi.

İLGİLİ HABERLER