Meclis Okul Saldırılarını ve Dijital Riskleri Araştıracak

TBMM Genel Kurulu, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki okullarda yaşanan saldırılar ile dijital risklerin araştırılması amacıyla komisyon kurulmasını kabul etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, eğitim kurumlarındaki güvenliği ve çocukların korunmasını gündemine aldı. Şanlıurfa ile Kahramanmaraş illerindeki okullarda meydana gelen şiddet olaylarını incelemek üzere araştırma komisyonu oluşturuldu. 

Dijital Riskler Tüm Yönleriyle İnceleniyor

Kurulan yeni komisyon sadece fiziki saldırıları değil, çocukların internet ortamında karşılaştığı tehditleri de kapsıyor. Dijital mecralardaki olumsuz etkilerin ve risklerin her açısı Meclis çatısı altında mercek altına alınıyor. Meclis Genel Kurulu, sunulan araştırma önergesini oybirliğiyle kabul etti.

İLGİLİ HABERLER