Muğla'daki yangın nedeniyle bir hastane ve 121 ev boşaltıldı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde çıkan ve ormanlık alana yayılan yangın sebebiyle 202 kişi ile Seydikemer Devlet Hastanesi tedbir amaçlı tahliye edildi.

Muğla'nın Seydikemer ilçesine bağlı Bayır Mahallesi'ndeki bir ziraat alanında başlayan alevler, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Muğla Valiliği, yangına müdahalenin sürdüğünü ve tedbir amacıyla bölgede geniş çaplı tahliyeler yapıldığını açıkladı. Yoğun duman nedeniyle Antalya-Seydikemer kara yolu da ulaşıma kapatıldı.

Ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor

Muğla Valisi İdris Akbıyık, kent genelinde beş farklı noktada yangın çıktığını, bunlardan dördünün kontrol altına alındığını bildirdi. Seydikemer'deki yangına müdahalenin aralıksız sürdüğünü belirten Akbıyık, çalışmalarda kullanılan araç ve personel sayısına ilişkin detayları paylaştı.

Vali Akbıyık, konuya ilişkin şunları söyledi: “Sahada beş uçak, 18 helikopter, 88 arazöz, üç ilk müdahale aracı, 20 su tankeri, 23 iş makinesi, 63 araç, altı TOMA ve sekiz ambulans aktif olarak kullanılmaktadır.”

Hastane ve 121 konut boşaltıldı

Alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine alınan önlemleri de aktaran Vali İdris Akbıyık, tahliye edilen kişi ve kurumlarla ilgili net rakamları verdi. Akbıyık, can kaybı yaşanmaması için gerekli tüm tedbirlerin alındığını vurguladı.

Vali Akbıyık, tahliye sürecine dair şu ifadeleri kullandı: “Tedbir amacıyla 121 ev ve 202 vatandaşımız ile Seydikemer Devlet Hastanesi geçici olarak tahliye edilmiştir.”

İLGİLİ HABERLER