Muhittin Böcek'ten çarpıcı iddia: İmamoğlu 15 milyon avro istedi

Tutuklu bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yolsuzluk soruşturması kapsamında verdiği ek ifadede Ekrem İmamoğlu'ndan adaylık için yüklü miktarda para talep edildiğini öne sürdü.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma nedeniyle cezaevinde bulunan Muhittin Böcek, daha önce vermediği beyanları hatırladığını belirterek mahkemeye dilekçe sundu ve ek ifade verdi.

Böcek, 2024 yerel seçimleri öncesi adaylık sürecinde İstanbul'a giderek Ekrem İmamoğlu ile görüştüğünü ve bu görüşmede adaylığın kendisine verilmesi karşılığında yaklaşık 15 milyon avro maddi destek istendiğini iddia etti.

İddia edilen para transferi ve havala yöntemi

Böcek, bu talebi karşılamak amacıyla Antalya'daki bir dostundan seçim bütçesi için ayırdığı parayı ve üzerine borç olarak eklenen miktarla toplam 5 milyon avroyu temin ettiğini anlattı. Paranın transferi için "havala" adı verilen gayriresmi bir sistem kullanıldığını belirten Böcek, dostunun 100 liralık bir banknotun fotoğrafını çekerek İstanbul'daki alıcıya gönderdiğini, fiziksel paranın ise üzerinde isim ve telefon numarası yazan bir notla birlikte zarfa konularak kendisine teslim edildiğini ifade etti.

Sistemin işleyişini anlatan Böcek, zarfın Kapalıçarşı'daki Taç Döviz isimli iş yerine götürülerek paranın oradan teslim alınabileceği bilgisinin verildiğini aktardı. Ancak Böcek, aradan iki yıl geçtiği için zarf üzerindeki telefon numarasını hatırlamadığını ve dostunun kimlik bilgilerini vermek istemediğini belirtti.

Plazada gerçekleşen ikinci görüşme ve zarfın teslimi

Muhittin Böcek, 16 Aralık 2023 tarihinde Ekrem İmamoğlu'nu arayarak yüz yüze görüşmek için randevu aldığını ve ertesi gün Yasin Yellice ile birlikte İstanbul'a gittiğini kaydetti. Yüksek katlı bir plazanın giriş katında baş başa yaptıkları görüşmede, içerisinde 100 lira ve not kağıdı bulunan zarfı İmamoğlu'na teslim ettiğini öne süren Böcek, talebin kalan kısmını Cumhurbaşkanlığı adaylık süreci olması durumunda halledeceğini söylediğini ifade etti.

Böcek, Ekrem İmamoğlu'nun daha sonra tutuklanması nedeniyle kalan ödemenin yapılmadığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"İstanbul'da Ekrem İmamoğlu ile seçim ofisi olarak hatırladığım yüksek katlı bir plazanın giriş katında baş başa görüştük. Burada dostumun bana vermiş olduğu içerisinde 100 lira para ve not kağıdı bulunan zarfı kendisine teslim ettim. Talep edilen paranın kalan kısmını daha sonra Cumhurbaşkanlığı adaylık süreci olduğu takdirde halledeceğimi söyledim. Daha sonra Ekrem İmamoğlu tutuklandığı için kalan ödemeyi kendisine yapmadım."

İLGİLİ HABERLER