CHP Genel Sekreteri Rıfat Nalbantoğlu, YDK Başkanı Mahir Polat, Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç; İl Başkanı Utku Gümrükçü’yü ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği toplantıda, parti içi süreçlere ve Çağatay Güç’e yönelik ağır eleştiriler damga vurdu.
Toplantının ev sahibi CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, teşkilattaki birlikteliğe vurgu yaparak, "İzmir'de il başkanlığı görevini almamdan bu yana 1 ay geçti. Bugün bu vesile ile birçok büyüğümüzü burada ağırlamaktan gurur duyuyorum" dedi.
Kılıç: “CHP Çok Büyük Bir Aile”
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, partideki görev değişimlerinin olağan olduğunu belirterek, "Utku başkana başarılar diliyorum. CHP'de görevden almalar ve atamalar olur. CHP çok büyük bir aile, bu coğrafyanın partinin birlik bütünlüğüne çok ihtiyacı var. Biz yine kadrolarımızla aynı inançla iktidar yolculuğumuza devam edeceğiz. Her zaman CHP'nin gerçek üyeleri bu büyük partiye sahip çıkacaklar" diye konuştu.
Çelik: “Esas Olan Kurumsal Varlıktır”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik ise parti sürekliliğine dikkat çekerek, "Bizim için esas olan partimizin kurumsal varlığıdır. Sayımızın ne olduğuna bakmadan partimizin varlığı için buradayız. Bizler gelip geçiciyiz. Bizim bir siyasi ömrümüz var ve partimiz 103 yaşında. Sıkıntıları hep birlikte aşacağız" ifadelerini kullandı.
Nalbantoğlu’ndan “Çocuklaşma” Vurgusu
CHP Genel Sekreteri Rıfat Nalbantoğlu, Çağatay Güç’e yönelik sert bir eleştiri getirerek şunları söyledi: "Gerçekten arkadaşlarım işi çok iyi özetlediler. Çok acayip bir süreçten geçiyoruz, yine bir badire yaşıyoruz. Nice 103 yıllara bu parti ulaşacak. Bu süreçteki badireyi de el birliğiyle atlatacağız. Bu bir program ve iddiadır. 'Arınacağız' iddiası mutlaka birtakım eylemleri içeriyordur. Asla biz bu işten geri durmayacağız. İzmir'de atılan her adım çok değerli olacaktır. Türkiye’nin en değerli örgütlenmesi CHP'dir. Ben çok net şunu söyleyebilirim, aç tavuk kendini buğday ambarında görür, az oy alacağımız gibi durum yok. Bir de siyasetin gençleşmesini savunuyoruz, ancak gençleşmek ve çocuklaşmayı karıştırmamak lazım. Bu iş çoluk çocuk işi değil. Ben Çağatay Güç’ün adına çok üzülüyorum. Siyaset çok uzun soluklu ve birikim isteyen bir iştir. En azından şu masada oturan arkadaşlar, Çağatay Güç'ün nasıl seçildiğini biliyoruz. Oldu da bitti sünnet işidir. CHP bu numaraları yiyecek bir parti değildir."
CHP YDK Başkanı Mahir Polat ise Güç ile ilgili tartışmalara şu sözlerle dahil oldu: "Kendisini seçilmiş olarak tarif eden bir arkadaş beni tanımadığını söylemiş, ben zaten kendisini hiç tanımadım. Kendisinin zorla dayatılarak seçildiği kongreye de gitmedim. Partisinin hukuku önünde ifade verecek."