Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in tutuklanmasının ardından 17 Ağustos 2026'da gerçekleştirilen başkan vekilliği seçiminin yankıları sürüyor. AK Parti adayı Asuman Şen’in seçimi kazanmasının ardından meclisteki dengeler değişti. CHP ile YENİ Parti arasında ortak aday uzlaşmasının sağlanamadığı sürecin ardından partilerde disiplin ve istifa kararları peş peşe geldi.
AK Parti'ye Oy Veren Meclis Üyesi Disiplinde
Oylama sürecinde AK Parti adayına oy verdiğini açıklayan CHP’li Meclis Üyesi Harun Bila hakkında parti yönetimi harekete geçti. Bila, kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edildi.
Peker ve Demir İstifa Etti, Bağımsız Devam Edecek
Seçim sürecinde aday belirleme toplantılarında yer alan meclis üyeleri Şirzat Peker ve Füsun Demir partilerinden istifa ettiklerini duyurdu. İki isim de sürecin doğru yönetilmediğini ve yaşanan krizin belediyenin AK Parti’ye geçmesine zemin hazırladığını belirtti.
İstifa kararını açıklayan Füsun Demir, siyasi çalışmalarını bağımsız meclis üyesi olarak sürdüreceğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
"Üyesi olduğum siyasi partiden, yaşanan süreç nedeniyle istifa etmiş bulunuyorum. Toplumun beklentisi; kişisel hesapların değil, halkın menfaatinin ve ortak değerlerin gözetilmesidir. Bugün aldığım kararın arkasındayım. Kimseyi hedef almak için değil, yanlış gördüğüm bir anlayışa karşı tepkimi ortaya koymak için bu adımı atıyorum."
"İlçemin Menfaatlerini Savunmaya Devam Edeceğim"
Aday belirleme sürecinde ortak uzlaşma zemini oluşmadığını ve destek göremediğini dile getiren Şirzat Peker ise yoluna bağımsız devam edeceğini belirterek şunları söyledi:
"Görev yaptığım süre içerisinde Menderes’imize ve değerli hemşehrilerimize hizmet etmeyi, parti ayrımı gözetmeden ilçemizin menfaatlerini savunmayı kendime ilke edindim. Kararım bir kırgınlık veya kişisel hesaplaşma değildir."