10 Aralık İnsan Hakları Günü Dolayısıyla Etkinlik Düzenlendi

TAKİP ET

Engelli Genç ve Kadınları Desteklemeye ve Eğitim Derneği'nden İnsan Haklarına Yönelik Farkındalık Semineri

Engelli Genç ve Kadınları Destekleme ve Eğitim Derneği ve Türkiye Aile planlaması Vakfı ortaklığıyla İnsan Hakları Günü dolayısıyla İzmir Grand Zeybek Otel’de farkındalık semineri düzenlendi.

Etkinlik kapsamında, Tüm katılımcılara, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ve Çocuk Hakları Sözleşmesi ve çeşitli hak temelli broşürler hediye edildi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Engelli Genç ve Kadınları Destekleme ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yağızcan YENİCİ bizim derneğimizin misyonu tüm insanların hiçbir ayrım gözetmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmasıdır. Herkes cinsiyet, ırk, din, dil, yaş, tabiiyet, düşünce farkı, ulusal veya toplumsal köken, zenginlik gibi fark olmaksızın kanun karşısında eşittir” dedi. Sonrasında ise dernek başkanı Yenici yaptığı projeden bahsederken, şu cümleleri kullandı; “ Gençlere Farkındalık Aşısı Projemiz 3 etaptan oluşmakta olup  bugün son etap olan İnsan Hakları Günü Seminerini düzenlemekteyiz. Dedi.

İnsan Haklarına Evrensel Bildirgesine Detaylı İnceleme

Seminere konuşmacı olarak katılan;Kamu Yönetimi Uzmanı Abdülsamet Başkak. Engellilerle ilgili ulusal ve uluslar arası yasalardan bahsetti ve İnsan Haklarında Engelli tanımı açıklayarak salonda farkındalık yarattı.dedi. Diğer konuşmacı olan; İnsan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Caner CANLI ise konuşmasında İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinde yer alan 30 maddeye deyindi. Bu maddeleri detaylı bir şekilde açıklayan Sayın Canlı’nın sunumu hak temelli şiir dinletileri ve görsel donelerle devam etti.

Sonrasında ise İnsan Hakları Günü Semineri soru-cevap kısmı ile sona erdi.