10 AY BOYUNCA AKCİĞERİNDE LADES KEMİĞİYLE YAŞADI…

TAKİP ET

Manisa ‘nın Salihli ilçesinde yaşayan 54 yaşındaki Şerif Tan 10 ay önce yediği tavuk yemeğinin içindeki lades kemiğini yutma tehlikesi yaşadı. Öksürük refleksi ile lades kemiğinin bir parçasını çıkardı ancak diğer parçası akciğerine kaçtı.  Kemiğin tek parçalı olduğunu zanneden Tan, 10 ay boyunca kalan diğer parçanın akciğerinde olduğundan bihaber yaşadı.

 Olaydan bir hafta sonra ses kısıklığı yaşayan Şerif Tan, bu durumu ciddiye almadı. Sonraki dönemlerde ise nefes darlığı, öksürük, ateş ve halsizlik şikâyetleri ile defalarca hastaneye başvurdu. Kan tahlilleri yapılarak ve röntgen çekildi. Bronşit sanılarak ilaç tedavisi uygulandı. Ancak Tan’ nın şikâyetleri aylarca devam etti. 

 Bir sağlık merkezinde çekilen tomografisinde akciğerinde kemik olduğu görülen Şerif Tan, Manisa’ dan, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ ne bağlı S. B. Ü. Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ ne gönderildi.Hastanede yapılan değerlendirme sonucunda Tan’ a “Rijit Bronkoskopi” denilen yöntemle müdahale edildi ve akciğerine yapışmış olan kemik çıkarıldı. 

Ölümle Ladese Tutuştuk Ama Ben Kazandım…

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Özgür Samancılar ve ekibinin gerçekleştirdiği operasyon sonrası sağlığına kavuşan Şerif Tan şöyle konuştu : “ Akciğerimde kemik olduğunu duyunca çok şaşırdım ve birden 10 ay öncesine yani iş yerinde yemek yediğim o ana geri döndüm. O gün yemek yerken boğazıma bir şey kaçtığını hissettim, aksırıp öksürdükten sonra bir parça kemik çıkardım. Meğerse lades kemiğiymiş ve bir parçasını çıkarırken diğer parçayı yutmuşum. Akciğerime yerleşmiş. Doktorum bunu söyleyince şok yaşadım. Sanki ölümle ladese tutuştuk ama ben kazandım. Şuan çok rahatım, doktoruma ve operasyonumda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yeniden doğdum gibi. Allah razı olsun hepsinden.”

Çok Ciddi Akciğer Kaybına Neden Olabilirdi…

Zamanında müdahale edilmemiş olsaydı, olayın akciğer kaybına kadar varabileceğini açıklayan Doç. Dr. Özgür Samancılar : “ Hastanın akciğerine yerleşmiş olan kemik parçası zamanla oradaki dokuya gömülmüş ve o bölgede iltihaplanmaya yol açmış. Şerif Bey, bize başvurduğunda her iki akciğer lobunun havalanması iyi değildi. Yabancı cisim bir süre daha kalmış olsaydı, çok ciddi akciğer kaybına neden olabilirdi. Genel anestezi altında Rijit Bronkoskopi yöntemini uyguladık.  Yaklaşık bir saat süren operasyon sonrasında yabancı cismi çıkardık. Hastamız şuan oldukça iyi, hiçbir sıkıntısı yok, yarın taburcu olacak. “dedi