105 kişiye mezar olan Rende Sitesi'nin sahibi yaş haddinden serbest bırakıldı

TAKİP ET

Hatay'da Rende Sitesi'nin depremde yıkılan iki bloğu 105 kişiye mezar oldu. 'Kreş yapmak için kolon kesildi' iddiaları üzerine toprak sahibi Arif Sami Rende gözaltına alındı. Ancak 86 yaşındaki Rende'nin yapılan itiraz üzerine yaş haddi nedeniyle serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Hatay’da depremde yıkılan ve 105 kişinin can verdiği Rende Sitesi’nin toprak sahibi Arif Sami Rende’nin gözaltına alındığı, ancak yaş haddinden dolayı karara itiraz eden şahsın serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin yerle bir ettiği Hatay’ın Antakya ilçesinde yıkılan yapılardan biri de Rende Sitesi’ydi. Dört bloktan oluşan sitenin bir bloğunun kolonlarının kreş yapılması için kesildiği iddia edilmişti. Blok 6 Şubat’taki depremde yan bloğun üzerine devrildi, her iki blok da yerle bir oldu. İki binanın enkazında 105 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Aynı aileden yedi kişinin toprak sahibi olduğu sitenin yıkılmasıyla ilgili yalnızca 84 yaşındaki Arif Sami Rende için gözaltı kararı verildi.

NTV’nin haberine göre, gözaltına alınan Rende’nin avukatları, yaş haddi sebebiyle karara itiraz etti. Bunun üzerine Arif Sami Rende serbest bırakıldı.

Kolonların kesildiği iddiasıyla ilgili 2016’da da sitenin müteahhidi, toprak sahibi Arif Sami Rende hakkında suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıkmıştı. Ancak savcı olayla ilgili takipsizlik kararı vermişti.

Depremin ardından Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararı veren savcı hakkında inceleme başlatmıştı.

Rende Sitesi yaş haddi Arif Sami Rende