12 Dev Adam, Dünya Kupası'na veda etti

TAKİP ET

FIBA Dünya Kupası E Grubu üçüncü maçında Çekya ile karşılaşan ay yıldızlılar, sahadan 91-76 mağlup ayrıldı

FIBA Dünya Kupası E Grubu son maçında Çekya ile karşılaşan Türkiye, sahadan 91-76 mağlup ayrıldı.

Bu skorun ardından üç maçta iki mağlubiyet alan ay yıldızlılar, turnuvaya veda etti. İkinci galibiyetini alan Çekya ise Dünya Kupası'nda üst tura yükseldi.

İlk yarı

A Milli Takım başantrenörü Ufuk Sarıca, karşılaşmaya Scott Wilbekin, Melih Mağmutoğlu, Cedi Osman, Ersan İlyasova ve Semih Erden beşiyle başladı.

Çekya'da ise koç Ronen Ginzburg, Tomas Satoransky, Ondrej Balvin, Jaromir Bohacik, Vojtech Hruban ve Martin Kriz beşini görevlendirdi.

Milliler maça hızlı bir başlangıç yapsa da Çekya sahaya önemli bir direnç koydu ve hücum ribaundlarında etkili olarak ilk çeyreği 22-16 önde tamamladı. Cedi Osman, kaydettiği 11 sayıyla ilk çeyrekte Milliler'i oyunda tuttu.

İkinci çeyrek karşılıklı basketlerle geçti ve iki takım da savunmada etkili olmakta zorlandı. Çekya, dış atışlarda yüksek yüzdeyle oynayarak skorda yakaladığı farkı korudu ve Milliler ilk yarıyı 35-43 geride kapattı.

Furkan Korkmaz, bu periyotta özellikle üç sayılık atışlarda bulduğu isabetlerle ay yıldızlıları taşıdı.

İkinci yarı

12 Dev Adam, ikinci devreye 8-0'lık seriyle başladı ve skora ortak oldu. Çekya bu seriye rağmen oyun direncini düşürmedi ve periyodun son bölümüne 11 sayı önde girdi.

Milliler çeyreğin son 2 dakikasında hücumda ve savunmada direnç gösterdi ve son periyoda girerken farkı 6'ya indirdi: 66-60

Son çeyreğe istediği gibi başlayamayan ay yıldızlılar, bitime 6 dakika kala Çekya'nın 77-66 öne geçmesine engel olamadı. Milliler, kalan bölümde elinden gelen mücadeleyi sergilese de Tomas Satoransky'nin takım arkadaşlarına yarattığı pozisyonlar Çekya'yı önde tuttu.

Karşılaşma 91-76 Çekya'nın üstünlüğüyle tamamlandı.

Turnuvaya veda eden 12 Dev Adam, elenen diğer takımlarla klasman maçları oynayacak.