19 Mayıs Coşkusu Kınıklıları Sokağa Döktü

TAKİP ET

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kınık'ta bir dizi program ile coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri sabah saatlerinde Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer ve ilçe protokolünün hazır bulunduğu kutlama töreninde öğrenciler tarafından hazırlanan, Halk Oyunu, bale, jimnastik, Kafkas oyunu, yöresel gösteriler ve şiir dinletileri yer aldı.

Gösterilerin ardından düzenlenen şiir, resim kompozisyon yarışmaları ve turnuvalarda dereceye giren öğrenci ve okullara kupa ve hediyeleri Başkan Doğruer ve İlçe Kaymakamı Çelebi tarafından takdim edildi. Fener Alayı ve kortej yürüyüşünün ardından Kınık Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ilçe halkı Kınık Halk Eğitim Korosu’nun ardından ünlü sanatçı Ekin Uzunlar sahne aldı.

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer; 104'ncüsü kutlanan Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın, cumhuriyetin her bir ferdinin bayramı olduğunu belirterek, “19 Mayıs binlerce yıllık köklere sahip Türkiye'mizin kurtuluş ve kuruluş mücadelesinin Samsun’dan başladığı gündür. Bizler bu kutlu yürüyüşe Türkiye Yüzyılı’nda hep birlikte devam edecek ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşacağız. 19 Mayıs bu vatan için yorulmak nedir bilmeden çalışan her bir vatan evladının bayramıdır. Hepimizin bayramı kutlu olsun” dedi. 

19 mayıs kınık sadık doğruer