29 Ekim Derneği, Bornova ve Çiğli Şubelerini kapatıyor mu?

TAKİP ET

29 Ekim Kadınlar Derneği Genel Merkez Yönetimi'nin Bornova ve Çiğli Şubelerini kapatma kararı aldığı iddiası İzmir'de şok etkisi yaptı.

İddiaya göre, derneğin Bornova Başkanı Pınar Ataş’a kapatma kararı iletildi. Derneğin Çiğli Başkanı Zuhal Mercan’a ise iletilecek karar önümüzdeki günlerde eline ulaşmış olacak.

Kararın eline ulaşıp ulaşmadığı ve konu hakkındaki görüşlerini almak üzere basın mensuplarının iletişim kurmak istediği 29 Ekim Kadınlar Derneği Bornova Şube Başkanı Pınar Ataş’a bir süredir ulaşılamıyor.

"İddialar asılsız"

Genel Merkezi'nin aldığı karardan habersiz olduğunu, böyle bir kararın kendisine ulaşmadığını belirten 29 Ekim Kadınlar Derneği Çiğli Şube Başkanı Zuhal Mercan, derneğin temas kurduğu kademelerinden görevden alındıklarına dair bir bilginin doğrulanmadığını, iddianın asılsız olduğunu söyledi.

 Edinilen bilgiye göre Bornova'da Pınar Ataş  ve  Çiğli’de Zuhal Mercan'in başkanlığını yaptığı şubelerin, dernek tüzüğüne aykırı davrandıkları ve genel kurullarını zamanında yapmadıkları için kapatılma kararı alındığı iddia edildi.

İlerleyen günlerde şubelerin, yeni yönetimler atanarak açılıp açılmayacağı henüz belirsizliğini koruyor.

29 Ekim Kadınları Derneği;

Türkiye’nin dört bir yanından 90 kadın kurucu üye tarafından 26 Ekim 2020 tarihinde Ankara’da kuruldu.

Şu anda 45 (kırk beş) il ve ilçede şubesi kurulan derneğin hedefi; tüm Türkiye’de örgütlenmek.

Derneğimizin amacında “Dünya ve ülkemiz kadın hareketinin ve Cumhuriyet Devrimlerinin kadının toplumsal yaşama eşit katılımı için açtığı yolu izleyerek genelde insan hakları, özelde kadının insan haklarını savunmak, geliştirmek, toplumsal cinsiyet eşitliği bilinci yaratmak, demokratik, laik, sosyal, hukuk devletinin gereklerine uygun olarak, yasal planda ve yaşamın içinde (ev – okul – iş – sosyal – siyasal alanda) kadınların statüsünü yükseltmek, kadın ve çocukların her türlü şiddetten korunması için çalışmaktır" ifadelerine yer veriliyor.