29 yıllık otomobilden elektrikli araç yaptı

TAKİP ET

Yeni Zelanda'da bir kişi 29 yıllık bir araba satın alarak, sekiz ay içinde onu güneş enerjisiyle çalışan elektrikli bir araca dönüştürdü. Projenin toplam 24 bin dolara mal olduğu belirtildi.

Yeni Zelanda'da bir kişi, 29 yıllık otomobilini elektrikli bir araca dönüştürdü. 

The Guardian'ın haberine göre, Rosemary Penwarden, güneş enerjisiyle çalışan elektrikli aracını üç yıldır sorunsuz bir şekilde kullanılıyor.Penwarden, arabasını bir arkadaşıyla beraber sekiz aylık bir çalışma sonucunda baştan aşağı değiştirdiğini söyledi. Penwarden, “(Bunu yapmak için) Biraz deli olmak zorundasınız. Petrol şirketlerine bana verdikleri motivasyon için teşekkür ediyorum” dedi.

Penwarden, üç yıl önce 1993 model eski bir arabayı hurdacıdan satın aldı ve kendi başına içten yanmalı motoru, yeni bir şanzıman kutusu ve elektrikli motor ile değiştirdi. Penwarden, daha sonra 24'ü kaputun altında, 56'sı bagajda olmak üzere, arabaya piller yerleştirdi. Projenin kendisine toplam 24 bin dolara mal olduğunu söyleyen Penwarden, arabasını evde şarj ediyor.

PROJELERİN DESTEKLENMESİ ÇAĞRISI 

Uzun yıllardır çevre için mücadele eden Penwarden, projenin büyük bir maliyet ve zaman gerektirmesi nedeniyle ile herkes tarafından uygulanamayacağını ve kendisinin bu açıdan “ayrıcalıklı bir yerde olduğunu” söyledi. Penwarden, uzun vadede projenin benzinden tasarruf yapmasına yardımcı olduğunu söyledi ve Yeni Zelanda hükümetine bu tür dönüşümleri destekleme çağrısında bulundu.

Penwarden'ın projesine yardım eden soğutma mühendisi Hagen Bruggemann, şimdiye kadar toplam sekiz arabayı elektrikli araca dönüştürdüğünü söyledi. Brugggemann, “İstediğiniz kadar çevre ile ilgili konuşabilirsiniz, ama sonunda onu uygulamak zorundasınız” diye konuştu.