3 bin 500 depremzede Konak'ta misafir

TAKİP ET

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, afetin yaşandığı bölgeden gelen 3 bin 500 depremzedenin Konak'ta ağırlandığını ifade etti. Başdaş, sosyal market ile de depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılandığını ifade etti.

Begüm Burçak GÜNAY - GERÇEK HABERCİ - Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından yaralar sarılıyor. Deprem bölgesinden İzmir’e gelen depremzedeler için destekler sürüyor. AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, 3 bin 500 depremzedeyi ağırladıklarını kaydetti. 

Bağışlanan evlere depremzedeler yerleştirildi 
Gönderilen yardımları değerlendiren Başkan Başdaş, “Deprem bölgesine yardım tırlarımızı gönderdik. İzmir’e gelen 3 bin 500 depremzede misafirlerimizi Konak’ta ağırlıyoruz. Bütün yönetim ve ilçe teşkilatımızın tek gündemi misafir ettiğimiz depremzedelerdir. Düzenli olarak misafirlerimize  ziyarette bulunarak ihtiyaç duydukları gerek elbise, gerek gıda gibi temel ihtiyaçlarını elimizde varsa biz veriyoruz, yoksa sosyal marketlere götürerek eksiklerini tamamlıyoruz. Bir kaç yöneticimizin bağışladığı evlere gelen depremzedeleri yerleştirdik. Okula gitmek isteyen çocuklarımızı okullara yazdırdık. Dershaneye gitmek isteyen gençlerimize özel öğretmenler göndererek, bulundukları misafirhanelerde özel eğitim görmelerini sağlıyoruz. Halk eğitim aracılığıyla depremin yarattığı etkiyi yok etmek adına kurslarımızı açtık. Sağlık ihtiyacı olan vatandaşlarımıza doktora götürüyoruz. İşitme cihazı ihtiyacı olan vatandaşlarımıza rapor çıkartarak işitme cihazı, gözlük ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ihtiyacı olan gözlük temin edebileceğimiz şekilde yardımlarımızı sağlıyoruz” dedi.

Toplantı salonunu sosyal market yaptılar
Konak İlçe teşkilatındaki toplantı salonunu sosyal markete dönüştürüldüğünü söyleyen Başdaş şöyle devam etti:

“Toplantılarımızı yaptığımı salonumuzu sosyal markete çevirdik. Sosyal market şu anda Konak’ta ikamet eden bütün depremzedelerimizin eksiklerini karşılayabilecek düzeyde. Yapabildiğimiz yardımları yapıyoruz. Elimizde bulunmayan yardımlar için kurduğumuz sosyal markete götürerek ihtiyaçları doğrultusunda tamamlıyoruz. Konak Kadın Kolları olarak bizler de destekte bulunduk. Yaklaşık olarak 100 koli ilçemizden deprem bölgelerine gönderildi. Kadın kollarımız yardımlar konusunda çalışmalarına devam ediyor. Konteyner kentlerde eksik olan setler vardı. Bize, eksik olan setler iletildi. Kadın kollarımız tarafından bu set eksiksiz bir şekilde tamamlanarak  İl Kadın Kolları Başkanımıza teslim edildi.”

“CHP’li belediye başkanları ile birlikte çalıştık”
Deprem bölgesinde katıldığı çalışmalarda adeta Çanakkale ruhunu hissettiğini belirten Başdaş, “ İl başkanımızın heyetiyle birlikte Adıyaman Gölbaşı’na giderek, deprem bölgesine ziyarette bulundum. Çok canlar kaybettik. Bizler deprem bölgesinde CHP’li belediye başkanlarıyla birlikte çalıştık. Deprem yerlerinde ayrım yapılmadı, ayrım yok. Ben orada Çanakkale ruhunu gördüm. 5, 10 kişinin algı yaratmasıyla değil tam tersine o bölgede ben Çanakkale ruhunun geri döndüğünü gördüm. Dönüş sırasında Malatya’nın 1800 rakımlı 28 haneli bir köyüne uğradık. Gittiğimiz zaman yollarda 1, 1.5 metre kalınlığında karlar vardı. Köyde evleri hasar gören depremzedeler, karların üzerine çadırlar kurulmuş yanlarında da saman balyaları ve hayvan yemleri vardı. Köylülerle konuşmaya başladığımızda bize hükümetin hayvan yemine kadar her şeyi getirdiklerini söyleyerek bunları da bugün getirdiler dedi.  Yani, insanlarımıza gereken yardım yapılıyor. Üzerine bir de hayvanları düşünerek saman ve hayvan yemini 1800 rakımlı 28 haneli bir yere devletimiz götürmüş. Buna rağmen devlet nerede diyenlere örnek bir çalışmadır” dedi.

 

3 bin 500 depremzede Konak Begüm Burçak GÜNAY Mehmet Sait Başdaş AK Parti Konak İlçe Başkanı