35 Saatlik Hack4Energy Maratonu

TAKİP ET

İzmir girişimcilik ekosisteminin gelişimi için 2017 yılı içinde periyodik olarak düzenlenecek olan 'Start In İzmir Hackathonları'nın ilki, 'Hack4Energy' adıyla Teknopark İzmir İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Teknopark İzmir, Enerji Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ENSİA) ve Hack’n Break ekibi işbirliğiyle düzenlenen ve kesintisiz 35 saat süren Hack4Energy hackathonunda konutlarda enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji konularına yönelik fikirler geliştirildi.

Dokuz ekibin iş fikirleriyle yarıştığı maratonda gelecekte bir girişime dönüşebilecek değerli fikirler ortaya çıktı. İzmir girişimcilik ekosistemine önemli bir canlılık ve renk katan Hack4Energy etkinliğinde üniversitelerden öğretim üyeleri ve iş dünyasından temsilciler mentörlük yaparak, katılımcılara fikirleriyle katkı verdi.

İki gün boyunca enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji üzerine yoğunlaşan ekipler, iş fikirlerini, hazırladıkları sunumlar, maketler ve arayüzlerle jüriye sundu. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, İzmir Kalkınma Ajansı Planlama Birimi Başkanı H.İ. Murat Çelik, Teknopark İzmir Genel Müdürü Doç. Dr. Murat Erten, Çevre Mühendisleri Odası’ndan Gülsüm Oyman, Lucida Solar Enerji Kurucusu Şener Bilgin, Pikotek Teknik Lideri Gülay Bozdağ ve Hack’nBreak Koordinatörü Murat Girgin’den oluşan jüri ilk 3’ü belirlerken, bir de jüri özel ödülü verdi.

İzmirli girişimcilerden enerji alanına ilgi duyan ekiplerin büyük ödül için yarıştığı Hack4Enery maratonunda birincilik ödülünü Enes Çakır, Uygar Uysal, Mert Güven ve Şemsettin Özdemir’den oluşan PICKLES isimli ekip aldı.

İkincilik ödülü Emre Akkaya, Fikret Yanık, Emre Yaman, Mwanahamisi Nuru, Ebru Diler ve Alper Çimendağ’dan oluşan HEREGES isimli ekibe verilirken, üçüncülük ödülü Faruk Öner, Caner Eser ve Oğuz Başoğlu’ndan oluşan C.O.P.-35 isimli ekibin oldu. Bora Meral, Serkan Demirer, Ayçin Çebi, Emre Can Avcıl ve Cerenay Coşkun’dan oluşan VLC ekibi ise Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

HACKATHON NEDİR?

Hackathon ortak bir konuya ilgi duyan kişilerin bir araya gelip sınırlı bir zaman içinde, kendilerine verilen konuyla ilgili ortaya yeni bir ürün çıkarmaya çalıştıkları etkinliktir. Hackathonlar girişimciler için tüm dünyada hem bir yarış ve hem de bir paylaşım platformu olarak görülmektedir. Yeni girişimcilerle tanışıp, girişimcilik kültürünü öğrenmek ve tüm insalığa faydalı olacak şeyler üretmek hackathonların temel amacıdır. Bu etkinlikler şehirlerde girişimcilik kültürünün gelişmesine önemli katkılar sağlamaktadır.

maraton İzmir girişimcilik ekosistem gelişim