6'lı Masa yerel seçimler de ne yapacak?

TAKİP ET

Genel seçimlerde yaşanan başarısızlığın ardından başlayan tartışmalar sonrası 6'lı masayı oluşturan partileriden ardı ardına bölünmeye yönelik açıklamalar gelirken gözler yerel seçim sürecine çevrildi. Millet İttifakı'nın yerel seçimlere ittifak olarak girip girmeyeceği sorusuna net cevap verilmezken özellikle İYİ Parti kanadından ayrılık mesajları verilmesi nedeniyle  6 partinin kendi logo ve isimleriyle seçime girmeleri daha güçlü bir olasılık olarak görülüyor.

Batuhan KAYA/GERÇEK HABERCİ-KULİS HABER- Millet İttifakı’nın 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinden mağlubiyetle ayrılması üzerine vatandaşlar ve partiler tarafından çok sert eleştiriler ve suçlamalar sonrası gözler Yerel Seçim sürecine çevrildi. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere 11 Büyükşehir Belediyesi için  31 Mart 2024 yerel seçimleri için Millet İttifakı’nın yeniden bir araya gelme ihtimali siyaset kulislerinin ana konusunu oluşturuyor. Bu konuda özellikle İYİ Parti'ninbaşta genel başkan yardımcıları olmak üzere çok sayıda milletvekilinin ittifakta yeralmayacaklarına yönelik açıklamaları "Zımni İttifak" ya da"lokal ittifak" yapılacak iddialarını gündeme getirdi.
Bu konuda GERÇEK HABERCİ'ye açıklama yapan Millet İttifakı üyesi partilerden isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili  “Tüm partiler yerel seçime kendi ismi ve logosuyla katılacak gibi görünüyor ancak bu bir takım lokal birlikteliklerin olmayacağı anlamına da gelmiyor. Örnek olarak bir ilçe ya da ilde seçime birlikte girmek faydalı olacak denir ve anlaşılırsa bir birliktelik olabilir.Ya da bazı seçim bölgelerinde liste olsa dahi en güçlü aday desteklenebilir. Bu ihtimaller dışında tüm ülkede ortak seçime girmek gibi bir şeyde gündemimizde yok” dedi.

 

6’lı Masa yerel seçim parti