"66 gün içinde bir ön seçim yapılması mümkün gözükmüyor"

TAKİP ET

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın erken seçim tarihini 24 Haziran olarak açıklamasıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Bayır, '66 gün içinde bir ön seçim yapılması mümkün gözükmüyor' dedi.

Aycan KARADAĞ/GERÇEK HABERCİ- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray'da MHP lideri Bahçeli ile görüşmesinin ardından 'erken seçim' gündemiyle bir basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, erken seçimin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacağını duyurdu.  CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, erken seçimi Gerçek Haberci’ye değerlendirdi.

“KONTENJANLARDA UFAK TEFEK DEĞİŞİKLİKLER YAPABİLİR”

66 gün içinde bir ön seçim yapılması mümkün gözükmüyor. Bizler 3 sene önce seçilirken, 4 yıllığına seçildik. Kadere bak, 6 ay sonra bir seçime girdik. 3 sene olduktan sonra tekrar seçime giriyoruz. 4 yıllık zamanı tamamlamadan tekrar giriyoruz.  Bu anlamda genel merkez geçmişteki ön listeleri koruyacağını düşünüyorum. Belki kontenjanlarda ufak tefek değişiklikler yapabilir. Ya da ‘Ben yokum artık’ diye fedakârlık eden arkadaşlarımız olabilir. Bana göre Cumhuriyet Halk Partisi, seçimlere hazır. Sandık güvenliği ile ilgili çalışmalarımız sürüyor.

“İZMİR’DE  BİR GERİLEME OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Erkene alındığı için OHAL’de seçime gideceğiz.  Cumhurbaşkanının erkene çekmesindeki sebepler; Afrin’in kahramanlığın oylarını toplamak ve en önemlisi ise ekonomide girdikleri dar boğaz. Dövizi frenleyemiyorlar. Dış ilişkilerimiz çok kötü hale geldi.  İzmir’de bir gerileme olacağını düşünmüyorum. Hatta birer milletvekili ekleriz diye düşünüyorum.