92'nci İzmir Enternasyonal Fuarı "Gençlik" temasıyla kapılarını açıyor 

TAKİP ET

Bu yıl 92'nci kez düzenlenecek İzmir Enternastol Fuarının etkinliklerinin duyurulduğu basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda fuara ilişkin açıklamalarda  bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Fuarının teması gençlik, hedefi umuttur" dedi.

Batuhan KAYA/GERÇEK HABERCİ- İzmir Kültürpark'ta gerçekleştirilen bir basın toplantısıyla, bu yıl 92'ncisi düzenlenecek olan İzmir Enternasyonel Fuarı'nın etkinlikleri tanıtıldı. Toplantıya katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fuarın tarihi önemine vurgu yaparak, "Fuarın teması gençlik, hedefi umuttur" dedi. Toplantının başlangıcında söz alan İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, "Hepimizin çocukluğunda, gençliğinde unutulmaz anılar bırakan, birçok ilki yaşadığımız İzmir Enternasyonal Fuarı; tarihle geleceğin, gençlikle deneyimin, sanatla ticaretin buluştuğu bir platform olmaya devam edecektir." diye konuştu. 

"Bir parçası olmaktan gurur duyuyorum"
Fuarın bu seneki onur konuğu olan ilin Şanlıurfa olduğunu belirten ve fuarda gerçekleşirilecek etkinliklere değinen Alıcı, "Yapay zekâ aracılığıyla ziyaretçilerimizi Ulu Önderimiz Atatürk ile yan yana getireceğiz ve ziyaretçilerimizi zaman yolculuğuna Cumhuriyet Tüneli'yle zaman yolculuğuna çıkartacağız. Fuar’a katılacak olan herkesi, bu unutulmaz deneyimleri yaşamaya bekliyoruz. Tüm İzmirlileri, kortejimize ve Fuarımızın açılış coşkusuna ortak olmaya davet ediyoruz.  Hepimizin çocukluğunda, gençliğinde unutulmaz anılar bırakan, birçok ilki yaşadığımız İzmir Enternasyonal Fuarı; tarihle geleceğin, gençlikle deneyimin, sanatla ticaretin buluştuğu bir platform olmaya devam edecektir. Bunun bir parçası olmaktan gurur duyuyorum” dedi.


"İzmir Fuarla ses getirsin istiyoruz"

"Bugün 92'nci yılında gençlik teması ile başlamamızın temel gerekçesi var. Cumhuriyet ikinci yüzyıla girerken gençler ile girmek istiyor. Gençler yeteneklerini, umutlarını burada büyütsünler, birbirlerine aktarım yapabilsinler istiyoruz. Bu nedenle gençlik temasının cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken bizim için atılması gereken adım diye düşündük. 2026'da Avrupa Gençlik Başkenti adaylığımız var. Bu sefer karnaval tadında kortej planladık. İzmir'de ses getirsin istiyoruz. Başlangıcından bitişine kadar çok renkli bir süreç bizi bekliyor. Türkiye'nin bu karamsal iklimde, büyük hayal kırıklıklarını, öfkelerini yaşandığı günlerdeyiz. Bu nedenle 92'ncisi en çok ihtiyaç duyduğumuz buluşma olacak. Birbirimiz ile kucaklaşmaya, vakit geçirmeye ihtiyacımız var. O nedenle ben buradan seslenmek istiyorum. 1-10 Eylül arasında İzmir'e gelin, akranlarınız ile buluşun. İzmir'in eğlenceli eğitsel 10 gününe eşlik edin.  Heyecanlıyız... Türkiye'ye umut olmak istiyoruz. Türkiye'nin her yerindeki vatandaşlarımıza umut verelim istiyoruz. Fuarın teması gençlik ama hedefi umuttur. Umuda çok ihtiyacımız var. Diliyorum ki umutsuzluk ve karanlık rüzgarlarını geride bıraktırır" 

İzmir Enternasyonal Fuarı Gençlik tema