95 CHP'li vekilden Kılıçdaroğlu'na destek: Yenilenme Kılıçdaroğlu liderliğinde gerçekleşecek

TAKİP ET

CHP'de 130 milletvekilinden 95'i, 38. CHP Olağan Kurultayı'nda Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini açıkladı: "Yenilenme süreci ayrışarak değil, birleşerek gerçekleşecektir. Kılıçdaroğlu liderliğindeki yenilenme sürecini sonuna kadar destekliyoruz."

130 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) vekilinin 95'i, genel başkanlık yarışında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini açıkladı.

CHP'li 95 milletvekili, hafta sonu yapılacak ve genel başkanın seçileceği kurultayda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek olduklarını "Biz, seçim sonuçlarını; lider merkezli bir fırsat penceresi olarak görmüyoruz. Seçim sonuçlarının faturasını sadece CHP Genel Başkanımıza kesmenin, adalet terazisinin şaşması ve seçim sonuçlarının sağlıklı analiz edilememesi olduğunu düşünüyoruz" sözleriyle açıkladı.

95 vekil adına açıklamayı yapana CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, "130 milletvekilinden 95'i olarak hafta sonu yapılacak olan 38. Olağan Kurultayımızda genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme yönünde imzalarımız verdik" dedi.

Basın açıklamasını, CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut yaptı. Akbulut açıklamasında, yenilenme sürecinin Kılıçdaroğlu liderliğinde gerçekleşebileceğine inandıklarını söyledi.

'YENİLENMENİN SOSYAL DEMOKRATLARIN BİRLİĞİNİ KORUYACAK BİR ROTADA İLERLEMESİ KAÇINILMAZ'

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

"CHP TBMM Grubunun 130 milletvekilinden 95’i olarak hafta sonu yapılacak olan 38. Olağan kurultayımızda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme yönünde imzalarımızı verdik. Gerekçemizi kamuoyunun huzurunda paylaşıyoruz.

Unutulmamalıdır ki; tarihimiz boyunca askeri darbeler görmüş kapatılmaya, susturulmaya, sindirilmeye çalışılmış ama her defasında ayakta kalmayı başarmış bir parti tarihine, parti hafızasına, parti geleneğine ve azmine sahibiz.

Evet, bugün geldiğimiz noktada, Cumhuriyet Halk Partisi yenilenen örgütleriyle yenilenme sürecini başlatmıştır. Yenilenmenin örgütümüzü güçlendirecek, güven bağımızı pekiştirecek ve sosyal demokratların birliğini koruyacak bir rotada ilerlemesi kaçınılmazdır.

'KILIÇDAROĞLU YENİLENME HAMLESİNİN TÜZÜK KURULTAYIYLA SÜRDÜRÜLECEĞİNİN İŞARETİNİ VERDİ'

Cumhuriyet Halk Partisi; altı okuyla, programıyla, sosyal demokrasinin evrensel ilkeleriyle mücadelesini sürdüren bir çizgidir.

Biz seçim sonuçlarını, “lider merkezli bir fırsat penceresi” olarak görmüyoruz. Seçim sonuçlarının faturasını sadece Cumhuriyet Halk Partisinin genel başkanına kesmenin adalet terazisinin şaşması ve seçim sonuçlarının sağlıklı analiz edilememesi olduğunu düşünüyoruz.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, yenilenme hamlesinin tüzük kurultayıyla sürdürüleceğinin işaretini de vermiştir.

'ODAK NOKTAMIZ; PARTİMİZE YENİ BELEDİYELER KAZANDIRMAK'

Önümüzdeki birinci hedef; 2019’da olduğu gibi Genel Başkanımızın önderliğinde, görevlerini başarıyla sürdürerek halkçı belediyeciliği temsil eden yerel yönetimlerdeki hizmetlerimizi pekiştirmektir. Odak noktamız; yurdumuzun tüm il ve ilçelerinde partimize yeni belediyeler kazandırmaktır.

'KILIÇDAROĞLU LİDERLİĞİNDEKİ YENİLENME SÜRECİNİ SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ'

Birbirimizle kavga edecek zamanımız yok ama fikirlerimizin zenginliğiyle güçlenecek bir partimiz var bizim. Yenilenme süreci ayrışarak değil birleşerek gerçekleşecektir.

Bizler 95 milletvekili olarak, tarihten gelen gücümüzle, ulu önder ebedi liderimiz Atatürk’ün bize miras bıraktığı partimizin yenilenme sürecinin Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde gerçekleşebileceğini görüyor; Bilgisi, birikimi ve tecrübesi ile Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki yenilenme sürecini sonuna kadar destekliyoruz."

KURULTAY BU HAFTA SONU

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP), 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan 'değişim' tartışmalarının ardından 'genel başkanın kim olacağı' özelinde önem taşıyan ve hafta sonu yapılacak olan 38’inci Olağan Büyük Kurultay'ına günler kaldı. İki gün sürecek kurultayda ilk gün, çok adaylı bir genel başkanlık yarışının yaşanması bekleniyor.

Bugüne kadar 19'u olağanüstü 56 kurultay yapan CHP'nin, 38. Olağan Kurultay'ı, "İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı" sloganıyla 4-5 Kasım tarihlerinde Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Tüzük Kurultayı'nın da 25-26 Kasım’da yapılması kararlaştırıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı 'değişimcilerin' adayı Özgür Özel ve eski Parti Meclisi Üyesi Örsan Kunter Öymen’in genel başkanlık mücadelesi vermesi bekleniyor.

DİVAN BAŞKANLIĞI İMAMOĞLU'NDA

Divan Başkanlığı'nı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun yapacağı kurultayda genel başkan adayı olabilmek için 1368 delegenin yüzde 5’inin yani 68'sinin imzasını almak gerekecek.

CHP’de gerek genel merkez yönetimi, gerekse değişimciler, kurultayı garantileyebilmek yoğun çalışma yürütüyor. Her iki taraf da kurultaydaki olası tabloyu görebilmek için delegelerden imza topluyor.

Değişimciler şu anki tabloyu 'başa baş' olarak nitelendirirken, Kılıçdaroğlu’nun kazanacağını söyleyen bazı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri ise Genel Başkan'ın alacağı oyun 800’ün altına düşmeyeceğini iddia ediyor.

95 CHP vekil Kılıçdaroğlu destek