ABD Ankara Büyükelçisi Flake Dışişleri'ne çağrıldı

TAKİP ET

General Mark Milley'in Suriye'nin kuzeyinde gerçekleşen ziyareti sonrası, ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

ABD Büyükelçisi Jeff Flake, ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley’ın 4 Mart 2023 tarihinde Suriye’nin kuzeydoğusuna gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak söz konusu ziyarete ilişkin izahat istendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Suriye'de iç savaşın on üçüncü yılına girilmesine yalnızca günler kala, ABD'den Türkiye'nin burnunun dibine skandal bir ziyaret gerçekleştirildi. Sekiz yıl önce Suriye'nin kuzeyi, doğusu ve güneyinde asker bulundurmaya başlayan ABD, terör örgütü YPG ile işbirliği yapıyor.

EN ÜST DÜZEY ZİYARET

Bir diğer terör örgütü DEAŞ'a karşı YPG'lilerle birlikte savaştığını ileri süren ABD'nin Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Cuma günü İsrail'deydi. Milley ve beraberindeki gazetecileri taşıyan uçak, Cumartesi günü sessiz sedasız bir şekilde Suriye'nin kuzeyine iniş yaptı. Sürpriz gezi, sekiz yıllık Amerikan varlığında bugüne kadar gerçekleşmiş en üst düzey ziyaret niteliği taşıyor.

ABD Ankara Büyükelçisi