Abdül Batur: "Konak'ta yerinde kentsel dönüşümle herkes kazanacak"

TAKİP ET

Medya Ege TV'de canlı olarak yayınlanan Siyasetin Gündemi programının konuğu CHP Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Abdül Batur oldu.



Cumhuriyet Halk Partisi Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, Medya Ege TV’de canlı olarak yayınlanan Gazeteci Ali Eyce’nin hazırlayıp, sunduğu ‘Siyasetin Gündemi’ programını konuğu oldu. 1999 yılından önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Burhan Özfatura döneminde İZBETON’un Genel Müdürlüğü yaparak belediyecilik alanında çalışmaya başladığını belirten Abdül Batur, 1999 yılında Narlıdere Belediye Başkanı olarak belediyecilik görevinde başkanlık görevi yürütmeye başladığını anlattı. Batur,  “1999, 2004, 2009, 2014 yıllarında dört seçimde yüzde 28 ile başlayan oyumuzu her seçimde attırarak, yüzde 71’ler kadar çıkartarak devam ettirdik. Narlıdere halkıyla her zaman iç içi olduk. Onları dinleyerek, onlarla birlikte belediyecilik yaptık. Sonuçta Narlıdere halkı her dört seçimde de, hangi görüşten olursa olsun, bize oyunu verdi ve başarımızı tasdik etti. Buradan bütün Narlıdere halkına bize duydukları güvenden ve işbirliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Şimdi oradan aday olan Ali Engin kardeşim de bizim kaldığımız yerden aynı başarıyla göreve devam edecek” dedi.

 



Partisinin kendisini Konak’tan, İzmir kalbinden belediye başkanı adayı göstermesinden dolayı herkese çok teşekkür ettiğini belirten CHP Konak Belediye Başkana Adayı Abdül Batur, “Biz Birlikte Konak diye yola çıktık. Konak’ın kentsel, sosyal ve kültürel sorunlarını çok iyi biliyoruz. Gündüz 1 milyon, gece 250 bin kişinin yaşadığı ilçemizde,  insanların daha iyi şartlarda ve daha güzel yerlerde yaşaması için çaba göstereceğiz. İlçedeki hizmet alma dengesizliğini gidereceğiz. Şeffaf belediyecilik anlayışıyla Konak’ı Konakta yaşayan bütün halkımızla birlikte yönetecek, geliştireceğiz. Konak’da yaşayan insanlarla birebir ilişki içinde olacağız. Onlar bize istediği zaman ulaşacak, biz onlara her zaman gideceğiz. STK, derneklerle ve özellikle roman vatandaşlarımızla her zaman ilişki içinde olacağız ve onların yönlendirmeleriyle, onların isteklerini değerlendireceğiz” dedi.



Konak’ta kentsel dönüşümün önemine değinen CHP Konak Belediye Başkan Adayı Batur, “Tıpkı Narlıdere yaptığımız ve başarılı olduğumuz gibi yerinde kentsel dönüşümü Konak’ta mutlaka hayata geçireceğiz. İnsanlara hem daha iyi şartlarda yaşama hakları vereceğiz, hem de onların hiçbir şekilde ekonomik kayıplara uğramamasını sağlayacağız. Belediye olarak kentsel dönüşümde firmalar ile vatandaşlar arasında güven köprüsü biz olacağız. Narlıdere’de bunun en güzel örneğini verdik. Bugün orada kentsel dönüşümden dolayı çok iyi şartlarda yaşamaya başlayan vatandaşlar, sosyal, kültürel donatılarla yaşam kalitesini de geliştirdi” dedi.

Konak’ın en büyük sorunlarından birisinin de yayaların özgürce gezebilmesi,  araçların ise otopark sıkıntısı olduğunu dile getiren CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, “Otopark sorunu kentsel döşümün içinde doğal olarak çözüm bulacak. Konak’ın tarihi zenginliğini yüz üstüne çıkartırken, Konak’ın bilindik ve güzel görüntüsünün bozulmasına asla izin vermeyeceğiz. Dikey anlamda binaların yapılacağı yerler olacak ama bunlar asla denizden baktığımızda görünen Konak’ın o güzel, tarihsel görüntüsünü bozamayacak. Türkiye’nin en büyük ve en tarihi açık hava alış veriş merkezi olan Kemeraltı’na özellikle el atacağız. Agoraya’yı, Kadifekale’yi, daha bir çok yerinden tarih fışkıran Konak’ı turist çeken ve bu anlamda ekonomik değer katan bir ilçe haline getireceğiz” dedi.

20 yıllık başarılı belediyecilik tecrübesiyle Konak’a aday olduğunu belirten Batur, “Birlikte Konak diyeceğiz ve Konak’ta yaşayan halkımızla birlikte geleceğin güzel Konak’ını inşaat edeceğiz” dedi.

 

chp kemal kılıçdaroğlu 31 mart yerel seçim adaylık belediye başkanı aday İzmir konak abdül batur medya ege tv ali eyce siyaset gündemi canlı yayın konuk kentsel dönüşüm