Adalet Yürüyüşü, Dünya Basınında Geniş Yer Buldu

TAKİP ET

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırıp tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu'nun çağrısıyla Ankara Güvenpark'tan başlatılan ve Berberoğlu'nun tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevi'ne kadar sürecek olan Adalet Yürüyüşü, dış basınında geniş yer buldu.

Fransız AFP haber ajansı, “Türkiye’nin ana muhalefet partisi destekçileri, Berberoğlu’nun tutuklanmasını protesto etmek için Ankara sokaklarına çıktı” yazdı. AFP ayrıca Kılıçdaroğlu’nun “Ödenecek bir bedel varsa, bunu ödeyecek ilk kişi ben olacağım” açıklamasına da haberinde yer verdi.

ABC News haberi “Türkiye’de muhalefet partisi yürüyüşüne başkentten başladı” başlığıyla duyurup İstanbul’da sonlanacak yürüyüşün detaylarını aktardı.

Katar merkezli El Cerize de eyleme geniş yer verdi. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını sayfalarına taşıyan El Cezire, yürüyüşün Berberoğlu’nun tutuklu bulundupu Maltepe Cezaevi’ne kadar süreceğini duyurdu.

İngiliz Reuters haber ajansı ise gelişmeleri “Türkiye’nin iki büyük şehrinde binlerce insan, muhalefet milletvekilinin casusluk suçlamasıyla 25 yıl hapis cezası alıp tutuklanmasını protesto etmek için sokaklara çıktı” ifadeleriyle aktardı.

Reuters, Enis Berberoğlu’nun 15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından başlayan baskılarda tutuklanan ilk CHP milletvekili olduğunu hatırlattı.

Öte yandan, İngiliz BBC, Alman Deutsche Welle, Rus Sputnik gibi yayın kuruluşlarının Türkçe masaları bugün yaşanan gelişmeleri takipçilerine anbean duyuruyor.