Ademhan: "İzmir halkının ferasetine güveniyorum"

TAKİP ET

İzmir 1'inci bölge bağımsız milletvekili adayı Ferhan Ademhan, partilerin İzmir milletvekili adaylarına eleştiri getirerek 'Adayların hepsi yukarıdan emirle gelmiş, listelere baktığımızda İzmir'i gerçekten tanıyan aday görmeyi bırakın İzmirli aday bile göremiyoruz' dedi.

Batuhan KAYA- GERÇEK HABERCİ- İzmir 1’inci bölge bağımsız milletvekili adayı Ferhan Ademhan, partilerin İzmir milletvekili aday listelerindeki isimlerin İzmir’i tanımadığını ve çözüm üretme kabiliyetlerinin olmadığını ifade etti. Ademhan, adayların genel merkezden belirlendiği değerlendirmesinde bulunarak “Bazı milletvekili arkadaşlar, vatandaşlar kendilerine yaklaşıp dertlerini anlatmak istediğinde onları itiyor, bu arkadaşları genel başkanlar seçtiği için yerleri garanti ve seçilmek gibi bir dertleri yok” ifadelerini kullandı.
“Gözümü açtığımdan beri STK’cıyım”
Uzun yıllar farklı STK’lar kurduğunu, STK’lara başkanlık ettiğini ve İzmir’de 40 federasyonu tek çatı altında birleştirdiğini ifade eden Ademhan, “Daha topla karpuzu ayırt edemezken Mardinspor Kulübü başkanıydım. Bundan 2 yıl sonra TFF’de dünya üçüncülüğü getiren efsane ekipte Haluk Ulusoy’la birlikte çalıştım. İzmir’de 40 federasyonu tek çatı altında birleştirdim ve PKK’ye tam 317 imzayla amasız fakatsız silah bırak “Benim için kardeşimi öldürme” dedim. Biz bugüne kadar STK’ların içinde olduk, toplum için doğru düşündüğümüz şeyi yaptık ve hala doğru olduğunu düşündüğümüz şeyleri yapıyoruz” dedi.
Çalışmayanı emekli edeceğiz
Siyasilerin işinin çözüm üretmek olduğunu ve çalışmayanı emekli edeceklerini ifade eden Ademhan, “Bizler İzmir’in dertleriyle dertleniyoruz ve çözüm üretiyoruz. Bugün İzmir’in milletvekilleri, bürokratlar, siyasiler her kim olursa olsun bizi dinlemek zorundadır. Biz İzmir’in sorunlarını raporlar halinde tüm İzmir milletvekillerine gönderiyoruz ve gönderdiğimiz kişiler bu raporları okuyup çözüm üretmek zorundalar. Çözüm üretmesi gerekenleri işi bu, onları bizim için oradalar ve çalışmak zorundalar. Eğer raporlarımız okunup çözüm üretilmezse bu kişileri emekli edeceğiz. Nasip olur da biz parlamentoya gidersek arkadaşlarımızdan bizi İlah yerine koymamalarını isteyip vatandaşlarımız için orada olacağız. Bazı milletvekili arkadaşlar vatandaşlar kendilerine yaklaşıp dertlerini anlatmak istediğinde onları itiyor, e nasıl olsa genel başkan seçiyor bu arkadaşları, arkadaşların yerleri garanti, seçilmek gibi bir dertleri yok” diye konuştu.
İzmir bunu hak etmiyor
İzmir’in hak ettiği milletvekillerine sahip olmadığını ve konfederasyon başkanlığı sebebiyle tüm İzmir’e aşina olduğunu ifade eden Ademhan şöyle konuştu: 
“İzmir’in milletvekili adaylarına baktığımda bir turizmci göremiyorum, çiftçi göremiyorum. İzmir’in milletvekili adayları arasında İzmir’in sorunlarını anlatacak bir tane bile aday yok. Adayların hepsi yukarıdan emirle gelen adaylar. Yeter artık, İzmir bunu hak etmiyor. Ben İzmir halkının ferasetine güveniyorum, evet CHP İzmir’de ağırlıkta ama İzmir halkı yapılanları görüyor. Ben tüm İzmir’in adayıyım. En başta konfederasyon başkanlığı yapmam sebebiyle tüm İzmir’e aşinayım. Biz İzmir’in bu dönem partilere bir ders vereceği ve 1 bağımsız adayı meclise göndereceğini düşünüyoruz.”