Adil Kentler Derneği'nden Kaftancıoğlu'na destek

TAKİP ET

Adil Kentler Derneği'nden Canan Kaftancıoğlu'na destek geldi. "Verilen yargı ülkemiz adına utanç verici yeni bir sürecin sayfasını açmıştır" dedi.

Adil Kentler Derneği, Canan Kaftancıoğlu'na verilen karara yaptığı açıklama ile tepki gösterdi. "Siyaset yapanların bu şekilde alınan kararlarla mahkum edilmesi, özgür bir Türkiye hayallerinden hızla uzaklaştığımızın bütün dünyaya ilanıdır." dedi.

"Adil bir Türkiye istiyoruz"

Adil Kentler Derneği tarafından yapılan açıklama ise şöyle;


"Canan Kaftancıoğlu için verilen yargı ülkemiz adına utanç verici yeni bir sürecin sayfasını açmıştır. Bu yargı kararı adalet mekanizmasının işlerliğinin tamamen tasfiye edilmesinin ilanıdır. Bir kez daha gördük ki ülkemizde yaşayan hiçbir yurttaşın özgürlüğü güvence altında değildir. Birilerinin iki dudağı arasından çıktığı ortada olan kararlar, bireysel özgürlüklerin keyfi ve siyasi kararlara sıkıştığını göstermektedir. 

Siyaset yapanların bu şekilde alınan kararlarla mahkum edilmesi, özgür bir Türkiye hayallerinden hızla uzaklaştığımızın bütün dünyaya ilanıdır. Kentlerimizdeki bütün ötekilerle, farklı renklerle, farklı tercihlerle, patili dostlarla, ağaçlarla aynı gökyüzünün altında bir arada yaşamanın mücadelesini verirken kendimize düşman olmanın izah edilebilir bir yanı yoktur. 

Bir siyasi aktör olan Canan Kaftancıoğlu'nun cezasının siyasi iradenin müdahalesiyle Yargıtay tarafından onaylandığı görüşünü kabul etmek istememekle beraber yaşanan süreç bunun aksini göstermekten uzaktır. Türkiye açısından, bu ve benzeri tehlikeli adımlardan uzak durmanın gerekliliği ortadadır. Hayat pahalılığı, enflasyon, yabancı düşmanlığı, kentli haklarının tehdit edilmesi gibi güncel sorunlar toplumda gerginliği artırmışken bir de siyasi kurgularla siyasi süreci germek tehlikeli bir toplum mühendisliğidir. Bir an önce bu hatalardan vazgeçilmesinin ve toplumsal barışın tesis edilmesi gerekliliğinin önemini vurguluyoruz.