AFAD: Marmaris'teki yangından 7 personel ve 2 vatandaş etkilendi

TAKİP ET

Yangından 7 personel ve 2 vatandaş etkilendi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün 12.20 sıralarında ormanlık alanda yangın çıktı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, yangınla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Aksaz askeri üssündeki lojmanlarda yaşayanlar dün tahliye edildi. Gece boyunca süren yangın sabah 07.30 sıralarında kontrol altına alındığı duyuruldu. AFAD yangından 7 personel ile 2 vatandaşın etkilendiğini belirtti.

Marmaris Kent Konseyi gece saatlerinde sosyal medya hesabından yangından bir görüntü paylaşarak, “Gece olduğu için dağ ortalarına müdahale yapılamıyor. Dış çeperlerde müdahale sürdürülmesine karşın iç alanlarda yangın kendi haline bırakıldı. Aksaz Leventler Plajı, Köyceğiz ve Balan arasındaki yay şeklinde bir alanda yangın devam ediyor” dedi.

Muğla Valisi Orhan Tavlı ise sabah saatlerinde, "Marmaris’te meydana gelen orman yangınını kontrol altına alabilmek için tüm ekiplerimiz canla başla mücadele etti. Ormanın kahramanları son alev sönene kadar yeşil vatanı korumak için gece gündüz demeden mücadele etti. Yangın kontrol altına alındı" açıklamasını yaptı.

Kovanların yaklaşık yarım metre ön tarafında ateş yakmış

Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde jandarma ekiplerince yapılan çalışmada bölgede arıcılık yapan M.Y.'nin (85) kovanlarının yaklaşık yarım metre ön tarafında ateş yaktığı belirlendi. Gözaltına alınan şüphelinin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

AFAD: Yangından 7 personel ve 2 kişi etkilendi

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı da orman yangınından 7 personel ile 2 kişinin etkilendiğini açıkladı. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Orman yangınına müdahale çalışmaları Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 14 uçak, 36 helikopter, 398 araç ve 1597 personel ile sürdürülmektedir. Yangından 7 personel ve 2 vatandaş etkilenmiş olup, tedavileri tamamlanarak taburcu edilmiştir" denildi.

Domuzlar otele sığındı

Öte yandan yangından hayvanlar da etkilendi. Orman yangınından kaçan 7'si yavru 14 domuz, Yalancıboğaz'daki otelin sınırlarına girdi. Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, domuzların beslenebilmesi için alana ekmek bıraktı. Domuzların otel bölgesinden ayrılmaması dikkat çekti.