AGD'li Yılmaz: İsrail bütün insanlığın tehdididir

TAKİP ET

Anadolu Gençlik Derneği İzmir Şube üyeleri, Filistinli şehitler için Konak Meydanı'nda buluştu. İsrail'in, Gazze'ye ve Filistin halkına yönelik terör saldırılarına tepki gösterdi.

Grup adına basın açıklaması yapan AGD İzmir Şube Başkanı Fatih Yılmaz, İsrail’in işgal ettiği topraklarda var olduğu müddetçe coğrafyaya barış gelmeyeceğini söyledi. İsrail’in bölgedeki kaosun, çatışmaların ve belirsizliğin ana müsebbibi olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Siyonist İsrail'in varlığını tanımak da onunla diplomasi yürütmek de kabul edilemez. Siyonist İsrail, kendi mutlulukları için dünyayı ateşe vermekten kaçınmayan bir zihniyetin eseridir. İsrail'i işgal ettiği Filistin topraklarından çıkarmak tüm Müslümanların görevidir. Maalesef tüm haydutluğuna, küstahlığına, kan dökücülüğüne ve acımasızlığına rağmen Siyonist İsrail’le birçok İslam ülkesi de siyasi, kültürel, ekonomik ve askeri işbirliği içerisindedir. Biz İsrail’i sadece Müslümanlar için tehdit olarak görmüyoruz. İsrail bütün insanlık için tehdittir. Bu yüzden Müslüman ya da değil, duyarlılık ve vicdan sahibi her insan bu baş belası Siyonizm’e karşı teyakkuz halinde olmalıdır” dedi.

Siyonist aklın tüm insanlığın düşmanı olduğunu vurgulayan Fatih Yılmaz, İsrail'le normalleşmenin işgallere ve katliamlara onay vermek anlamına geldiğini kaydetti. “Uluslararası toplumdan beklentilerimiz şunlardır: İsrail’e karşı her platformda en sert yaptırımlar uygulanmalıdır. Bu yapılırken Filistin halkının mağdur olmayacağı tedbirler alınmalıdır. En ufak bir şiddettin karşılığı İsrail’e en kısa sürede ve en uygun şekilde verilmelidir. Hem ülkemizde hem de diğer İslam ülkelerinde ABD ve İsrail’i besleyen ırkçılık, mezhepçilik, politikalarına prim verilememelidir” şeklinde konuşan Yılmaz, Filistin halkının netice alıncaya kadar yalnız bırakılmaması gerektiğini belirtti.

AGD üyeleri basın açıklamasının ve Filistinli şehitler için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.