AK Parti Bornova'da 'parası olan siyaset yapacak' dönemi

TAKİP ET

AK Parti Bornova İlçe Başkanı olarak atanan Veysel Güldoğan'ın yaptığı açıklama sonrası yeni dönem maddi gücü olanların siyaset yapacak anlayışı süreceği açığa çıktı. 

GERÇEK HABERCİ-  ÖZEL HABER- AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hasan Ali Karaman’ın istifa etmesinin üzerinden 6 ay geçtikten sonra  Haziran ayında atanan Veysel Güldoğan, yeni dönem için yönetim kurulu çalışmalarını sürdürüyor. Süreç hakkında bilgi veren Güldoğan'ın yönetim kurulunu oluştururken ‘maddi ve manevi olarak koşturacak’ isimlerden oluşturacağını söylemesi dikkat çekti. 
Güldoğan yaptığı açıklamada, “Bu doğrultuda, partimize yararlı olacak, maddi ve manevi olarak koşturacak, mahallelerimizi bilen, sayın Cumhurbaşkanımızın hedefleri doğrultusunda çalışacak isimler yavaş yavaş şekillendi” ifadelerini kullandı.
Güldoğan’ın bu açıklamalarında yer alan, “maddi ve manevi koşturacak” ifadelerine, parti tabanından “Parası olanlar parasını ödeyerek listeye girecek dava adamları dışarda kalacak. Partimize karşı oluşturulan şer cephesine karşı böyle mi mücadele edecekler. Demek ki kendisi ile ilgili 200 bin TL verdi ilçe başkanı oldu iddiası doğruymuş“ sözleri ile tepki geldi.
Kimin ile istişare edildi?
Öte yandan parti kulislerinde konuşulan bir diğer konu ise İlçe Başkanı Veysel Güldoğan’ın, “İstişare yapmak lazım” sözleri oldu. Partililer Güldoğan’ın eski ilçe başkanlarının bazıları ve Bornova’daki kanaat önderleri ile görüşmediğini ileri sürerek; “Kimle istişare yaptığı muamma. Kimlerle istişare yaptığını derinde bizde bilelim” dedi.