Ak Parti'de değişimin adı "aday değilim" açıklaması... 2 isim daha açıkladı

TAKİP ET

Kongre süreci devam eden Ak Parti İzmir'de ilçe başkanlarının "Aday değiliz açıklaması" devam ediyor. Daha önce aday olmayacağını açıklayan 5 ilçe başkanına bugün de 2 ilçe başkanı daha katıldı.

Pelin ÇALIŞKANELLİ / KULİS HABER- İlçe Kongreleri 8 Mart tarihinde başlayacak olan Ak Parti İzmir İl Teşkilatı'nda aday olmayacak ilçe başkanlarının sosyal medya hesaplarından "aday değilim" açıklamaları da devam ediyor. Daha önce Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık, Buca ilçe Ali Boyla, Ödemiş İlçe Başkanı Şerif Delibalta, Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ali Demirtaş ve Selçuk İlçe Başkanı Halil Düztaş aday olmayacaklarını açıklamıştı. Bugün de Çeşme İlçe Başkanı İlter Etike ve Menemen İlçe Başkanı Muzaffer Sıtkı Yüksel yaptıkları açıklamalarla aday olmayacaklarını açıkladı. 



Etike; "Aslolan en büyük onur Ak Parti Üyeliği"

Ak Parti Çeşme İlçe Başkanı İlter Etike, kendisi için aslolan en büyük onurun Ak Parti üyeliği olduğunu ifade ederek şu paylaşımda bulundu;

"Değerli Ak Parti Ailem 7 Yıldır Partimizin ve Genel Merkezimizin Vermiş Olduğu Görevleri Alnımız Ak Vicdanımız Rahat Şekilde İfa Ettik...Önümüzdeki Süreçte Partimizde Yapılacak Olan Yenilenme ve Bayrak Değişimleri Neticesinde Kongrede Aday Olmayacağımı,Aslolalanın Büyük Bir Onur ve Gurur Duyarak Tüm Gençliğimi Geçirdiğim Ak Parti Üyeliği Olduğunu Belirtir, Teşkilatımızın Hakkım Varsa Helal Etmesini Temenni Ederim...Bir Çiçekle Bahar Olmaz Ama Her Bahar Bir Çiçekle Başlar...Saygılar İlter Etike"



Yüksel; "Yarın da  partimin emrinde olmaya devam edeceğim"

Ak Parti Menemen İlçe Başkanı Muzaffer Sıtkı Yüksel'de; dün olduğu gibi bugün ve yarın da partisinin emrinde olduğunu belirterek şunları ifade etti; “Birlikte yol yürümekten onur duyduğum çok kıymetli yol arkadaşlarım, Saygıdeğer hemşehrilerim: 25 MART 2018 tarihinden beri Ak parti Menemen ilçe başkanı olarak görev yapmaktayım.İlçe başkanı olarak atandığım dönemde yerel seçimlere çok az bir süre kalmış olmasına rağmen en sade üyesinden yöneticisine kadar hep birlikte Belediye Başkan adayımız Durmaz Bayraktar ile el ele vererek seçimlere girdik.Karşımızdaki çok partili ittifaka rağmen oy oranımızı çok arttırdık ama bu artış seçimleri kazanmamıza yetmedi. Seçimlerden sonra da aynı heyecanla çalışmaya devam ettik, Menemen'e ve Menemenliye hizmet yolculuğuna devam ettik.Geldiğimiz noktada özel işlerimin yoğunluğu nedeni ile ilçe kongresinde aday değilim.Aday olmamam bu davadan geri duracağım anlamına gelmez. Ak Partide makamlar gelip geçicidir, aslolan millete hizmettir ve hizmet yolculuğum kesintisiz olarak devam edecektir.Dün ilçe başkanı olarak nasıl partimin emrinde isem bugün de yarın da  partimin emrinde olmaya devam edeceğim.Ak parti dün evimdi, bugün ve yarın da evim kalmaya devam edecek.Görev yaptığım dönem içerisinde bana hep destek olan İzmir il başkanım SAYIN KEREM ALİ SÜREKLİYE İzmir milletvekillerine,ilçe yöneticilerimize,belediye meclis üyelerimize, mahalle başkanlarımıza, Menemenli hemşehrilerime çok teşekkür ederim.Benim bir kimsede hakkım var ise helal ediyorum, herkesin de hakkını helal etmesini istirham ediyorum.kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Güzelbahçe'ye Demir vekalet edecek

Bu arada ani bir kararla görevinden istifa eden Güzelbahçe İlçe Başkanımız Saime Uz'un yerine vekaleten, Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Ali Eşref Demir'in görevlendirildi.

Değişim devam edecek

Bu arada aday gösterilmeyeceği belirlenen ilçe başkanlarının “aday değilim” açıklamalarının devam edeceği parti kulislerinde konuşuluyor. Parti kulislerinde değişimin yaşanacağı ilçelerin Bayraklı, Konak, Karabağlar, Bornova, Çiğli, Foça, Gaziemir, Karaburun, Narlıdere ve Bayındır (iş yoğunluğu nedeniyle görevinden feragat istedi) ilçeleri ile devam edeceği konuşuluyor.